Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

29.10.2015 14:50
Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, για δεύτερο συνεχή μήνα, έδειξαν τα στοιχεία της Κομισιόν, εν μέσω απροσδόκητης βελτίωσης του κλίματος στην Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 86,5 μονάδες αυτόν τον μήνα από τις 83,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο κι από το χαμηλό των 75,2 μονάδων τον Αύγουστο.
Στην Ευρωζώνη, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε, κόντρα στις προσδοκίες, λόγω κυρίως της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης που σημειώθηκε στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών.
Στην Ευρωζώνη, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε επίσης, αντίθετα με τις προσδοκίες, λόγω κυρίως της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης που σημειώθηκε στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 105,9 μονάδες από 105,6 τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση που ξεκίνησε τον Ιούλιο. Η πρόβλεψη, με βάση έρευνα του Ρόιτερς, ήταν πως ο δείκτης θα υποχωρούσε τον Οκτώβριο στις 105,2 μονάδες.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος, που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διέψευσε επίσης τις προσδοκίες και αυξήθηκε στο 0,44 τον Οκτώβριο από 0,36 τον Σεπτέμβριο και έναντι πρόβλεψης για μείωση στο 0,32. Οι πληθωριστικές προσδοκίες των καταναλωτών για τους επόμενους 12 μήνες υποχώρησαν στο 0,7 από 3,2 τον Σεπτέμβριο.
Η εμπιστοσύνη στον τομέα λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε σημαντικά, στις 6,5 από 4,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ενώ τη μεγαλύτερη βελτίωση σημείωσε ο δείκτης για τον τομέα των κατασκευών (-20,7 από -23,2 μονάδες). Στον τομέα της βιομηχανίας, το κλίμα βελτιώθηκε ελαφρά (στις -2 από -2,3 μονάδες), ενώ στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε από τις 12,4 στις 11,9 μονάδες. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε, επίσης, σε -7,7 από -7,1 μονάδες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017