Βαρύ κατηγορητήριο για τον Θωμά Λιακουνάκο | Mikrometoxos.gr

Βαρύ κατηγορητήριο για τον Θωμά Λιακουνάκο

29.09.2015 13:01

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε από την αρμόδια ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, καθώς από την ανακριτική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Η έρευνα σε βάρος του κ. Λιακουνάκου αφορά την προμήθεια ειδικών αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης, η οποία είχε συναφθεί με την εταιρεία Ericson. Ο Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν διωχθεί ποινικά μετά από έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προμήθεια του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ericsson για την επίμαχη σύμβαση. Το ένταλμα εκδόθηκε χθες το μεσημέρι και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Θ. Λιακουνάκο στις 10 το βράδυ, στο σπίτι του στη Φιλοθέη.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Βραδινές ώρες συνελήφθη στο Παλαιό Ψυχικό από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Δ.Α.Α. 67χρονος επιχειρηματίας με ένταλμα σύλληψης ανακριτού, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καταχραστών του δημοσίου χρήματος, δωροδοκία υπαλλήλων και άλλα αδικήματα».

Ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας για διακίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσού 1,6 εκατ. ευρώ με τελικούς αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ έρευνες για τα Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017