ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ…

26.09.2015 09:19

Μιλώντας στο αγγλικό κοινό, και απαντώντας στην ερώτηση για το αν η Βρετανία θα πρέπει να δεχθεί ακόμα περισσότερους μετανάστες δήλωσε εμπρός στους εμβρόντητους συνομιλητές του ότι: «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι είμαστε όλοι οικονομικοί μετανάστες. Αν πιστέψουμε τους ανθρωπολόγους ερχόμαστε όλοι από την Αφρική. Εμείς είμαστε που ήρθαμε σ’ αυτό το σημείο του πλανήτη».

Όταν βέβαια του υπενθύμισαν ότι αυτό έγινε πάρα πολύ καιρό, ο Βαρουφάκης αποφάσισε να σοβαρευτεί απαντώντας ότι: «Όταν υπάρχουν αυτή την στιγμή 3,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ιορδανία, την Τουρκία και τον Λίβανο και ξεβράζονται στις ακτές της Ελλάδας και της Ιταλίας, και αυτές οι δυο φτωχές χώρες ανοίγουν τις πόρτες τους και τους υποδέχονται, τους δίνουν καταφύγιο, τους ταΐζουν, τους δίνουν νερό και τους φροντίζουν, το να συζητάμε στο Καίμπριτζ αν θα πρέπει να μπουν δέκα ή είκοσι χιλιάδες από την άλλη πλευρά της Μάγχης και να προκαλείται πανικός δεν είναι κάτι καλό για την χώρα».

Η απάντηση του Βαρουφάκη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς απαντώντας στην ερώτηση του οικοδεσπότη David Dimbleby για το αν υιοθετεί την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ο Βαρουφάκης έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Έχω τη συνήθεια να λέω ότι αν κοιτάξεις από το Διάστημα, τα σύνορα είναι ένας παραλογισμός».

Όσο για τις αντιδράσεις των συνομιλητών του στο ύφος του Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Αbby Tomlinson, βουλευτή των Εργατικών που συμμετείχε στο πάνελ. Ο οποίος συνοδεύοντας μία φωτογραφία του τέως Έλληνα υπουργού, γράφει με το γνωστό φλεγματικό αγγλικό χιούμορ: «Μετά από 10 λεπτά αμετανόητο μαρξισμό και ύφος και σου έχει αυτό το βλέμα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017