Τα 10 πρόσωπα του μακελειού στις Βρυξέλλες [photos] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τα 10 πρόσωπα του μακελειού στις Βρυξέλλες [photos]

26.03.2016 14:35
Ο Αλφόνσε Γιουλά είναι ένας εργαζόμενος στις αποσκευές του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που τυλίγει τις βαλίτσες με μεβράνη. Ο γενναίος εργαζόμενος, δεν έτρεξε να βγει από τον χώρο όπου είχαν σκάσει οι καμικάζι αυτοκτονίας, αλλά έσπευσε να βοηθήσει τον έναν μετά τον άλλο τους τραυματίες να λάβουν ιατρική περίθαλψη. Σε πολλά πλάνα φαίνεται να κουβαλάει τραυματίες στην αγκαλιά του?

 

Tο πρώτο πρόσωπο που αναγνωρίστηκε ως θύμα της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι μια Περουβιανή, μητέρα τρίχρονων διδύμων, που ονομάζεται Adela Tapia Ruiz. Τα παιδιά της κι ο σύζυγός της ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα την ώρα που έσκασε η βόμβα.

 

Το ζευγάρι που επικρίθηκε για τη στάση του, διαψεύδει τους επικριτές. Αφού είδαν ότι είναι αμφότεροι καλά, έσπευσαν να βοηθήσουν τον τραυματία που βρισκόταν στα πόδια τους... Τους κατηγόρησαν ότι φιλι

Το ζευγάρι που επικρίθηκε για τη στάση του, διαψεύδει τους επικριτές. Αφού είδαν ότι είναι αμφότεροι καλά, έσπευσαν να βοηθήσουν τον τραυματία που βρισκόταν στα πόδια τους… Τους κατηγόρησαν ότι φιλιόνταν αγνοώντας τον τραυματία που τους ζητούσε βοήθεια…

————————-

Ο εκ δεξιών νεαρός, 19 ετών, Μορμόνος Αμερικανός υπήκοος βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Γλίτωσε με μια ρήξη αχίλλειου τένοντα, τραύματα από θραύσματα κι εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και στα χέρια, όμως θα αναρρώσει και είναι σε καλή κατάσταση. Και πώς να μην είναι αφού έχει επιβιώσει από ΤΡΕΙΣ συνολικά βομβιστικές ενέργειες! Ηταν «παρών» στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, καθώς και στο Παρίσι!

Ο εκ δεξιών νεαρός, 19 ετών, Μορμόνος Αμερικανός υπήκοος βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Γλίτωσε με μια ρήξη αχίλλειου τένοντα, τραύματα από θραύσματα κι εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο κα

 

Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να κατανοήσει τί πραγματικά έχουν ζήσει όσοι είχαν την τύχη ή την ατυχία, όπως θέλετε πείτε το, να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα την α-κατάλληλη στιγμή.

Για εμάς, τους… απ’ έξω που βιώνουμε τις καταστάσεις από μακριά και μέσω των πληροφοριών που δεχόμαστε είτε από τα ΜΜΕ είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μένουν οι εικόνες.

Τέτοιες, δυνατές, που πιθανότατα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας ή άπαξ και τις δούμε μετά από καιρό, αμέσως το μυαλό μας θα κάνει τον συνειρμό ότι πρόκειται για εικόνες που μας στιγμάτισαν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, είναι οι παραπάνω 10.

Πρόσωπα που ήταν στο σημείο την πιο ακατάλληλη στιγμή, πρόσωπα που γλίτωσαν στο… παρά ένα, αλλά κι αυτοί που αιματοκύλησαν μια ολόκληρη πόλη και θα μείνουν στην ιστορία ως «μακελάρηδες», μαζί με άλλους που στο παρελθόν προέβησαν σε παρόμοιες πράξεις.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017