Α. Βγενόπουλος: Καταγγέλλει καθυστερήσεις στη διερεύνηση της μήνυσης κατά της Β. Θάνου | Mikrometoxos.gr

Α. Βγενόπουλος: Καταγγέλλει καθυστερήσεις στη διερεύνηση της μήνυσης κατά της Β. Θάνου

24.05.2016 14:05

Έχουν περάσει 2 εβδομάδες από την κατάθεση της μήνυσης του Αν. Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου αλλά η διερεύνησή της δεν έχει ξεκινήσει, καταγγέλει ο  πρόεδρος της MIG, Αν. Βγενόπουλος σε επιστολή του προς τον Υπ. Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο.

Στην επιστολή του τονίζει ότι «σε πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και την κατάθεση Μηνυτήριας Αναφοράς κατά της κας Β. Θάνου και άλλων προσώπων, είχε ενημερώσει ότι ναι μεν δεν θα δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της αναφοράς από σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας των εμπλεκομένων, αλλά και ότι δεν θα δεχθεί τον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος από πλευράς τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος:

Επίσης, λόγω της πρωτοφανούς περιπτώσεως είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που θα ακολουθούσε, όσο η κα. Θάνου θα εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της έχοντας και πειθαρχική εξουσία επί των δικαστικών λειτουργών που θα τη διεξάγουν, παρέπεμψα δε το όλο θέμα δημοσίως στην κρίση του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς, καμία από τις δύο θέσεις μου δεν έγινε αποδεκτή, συνεπώς είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ ως ακολούθως:

1.     Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επί της Μηνυτήριας Αναφοράς μου, ώστε να πράξει τα δέοντα.
Του απέστειλα, λοιπόν, σήμερα επιστολή δια της οποίας του επισυνάπτω την Μηνυτήρια Αναφορά, τίθεμαι στην διάθεσή του  για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση επιθυμεί  και τον προσκαλώ να πράξει τα προβλεπόμενα εκ του νόμου, ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία της ποινικής προδικασίας, καθώς και να διερευνηθούν οι τυχόν προκύπτουσες πειθαρχικές ευθύνες της κας Θάνου.

2.    Είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω σχετικά με την ομιλία της κας Θάνου στην Εθνική Σχολή Δικαστών ότι ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός είναι αδιανόητο να καταγγέλλει ότι «διαπιστώνονται μέθοδοι σπίλωσης και εκφοβισμού (ανώτατων δικαστών) εκ μέρους ορισμένων εκ των εμπλεκομένων προσώπων», αλλά αντίθετα έχει υπηρεσιακό καθήκον να παραπέμψει αυτές τις διαπιστώσεις της και τα στοιχεία που διαθέτει στην Δικαιοσύνη, της οποίας προΐσταται!

Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να εννοούσε, όπως το ερμήνευσε τουλάχιστον μερίδα του Τύπου, τον εαυτό της, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να το αναφέρει ενώπιον του αρμόδιου, για την ποινική προκαταρκτική εξέταση, δικαστικού λειτουργού με την γραπτή ή/και προφορική κατάθεσή της.

Την καλώ εκ νέου να σεβαστεί τη μυστικότητα της προδικασίας και επειδή απ΄ότι φαίνεται της αρέσει η σοφία των αρχαίων Ελλήνων της θυμίζω το αρχαίο ρητό «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Τέλος, οφείλω να σημειώσω ότι, εκ των όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δύο εβδομάδες περίπου μετά την κατάθεση της Μηνυτήριας Αναφοράς μου και παρά τη σοβαρότητα του περιεχομένου της για το θεσμό της Δικαιοσύνης, η ποινική διερεύνησή της δεν έχει ακόμη ξεκινήσει”, καταλήγει ο κ. Βγενόπουλος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017