Αυτό είναι το “SUV της Χρονιάς” που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι

Μία άκρως τιμητική διάκριση έλαβε το νέο Volvo XC90! Δεκατέσσερα χρόνια μετά την βράβευση της πρώτης γενιάς του ως «SUV της Χρονιάς 2002» από το αμερικανικό περιοδικό MotorTrend, λαμβάνει τώρα τον ίδιο τίτλο!

Το Motor Trend είναι ένας από τους πλέον ιστορικούς τίτλους στο χώρο του ειδικού τύπου και τα βραβεία που απονέμει έχουν παγκόσμιο κύρος! Με έτος ίδρυσης το 1949, μόνο στις Η.Π.Α. η κυκλοφορία του υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο τεύχη το μήνα.

Οι συντάκτες του ξεχώρισαν το σουηδικό μοντέλο που είναι το πρώτο της μάρκας που είναι κτισμένο πάνω στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) αλλά και το πρώτο μοντέλο που σηματοδοτεί τη νέα, Volvo-by-Volvo εποχή, στην οποία η Volvo σχεδιάζει, εξελίσσει και κατασκευάζει τα μοντέλα της η ίδια.

Σε λίγους μόλις μήνες κυκλοφορίας, τo νέο Volvo XC90 έχει πολύ εντυπωσιακή εμπορική πορεία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τις πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 7.000 ενώ παγκοσμίως οι παραγγελίες είναι περισσότερες από 70.000!