Αυτό είναι το ελληνικό τραγούδι για την Eurovision | Mikrometoxos.gr

Αυτό είναι το ελληνικό τραγούδι για την Eurovision

10.03.2016 21:07

Παρουσιάστηκε το ελληνικό τραγούδι «Utopian Land», του συγκροτήματος ΑRGO, που πήρε το εισιτήριο για τη Eurovision 2016, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη. Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και συγκεκριμένα από την εκπομπή «STUDIO 3» με τη Μαριλένα Κατσίμη και τον Σίλα Σεραφείμ.

Πρόκειται για ένα χιπ χοπ τραγούδι με έντονο το ελληνικό παραδοσιακό στοιχείο. Η ποντιακή λύρα και τα νταούλια ξεχωρίζουν στο τραγούδι «Utopian Land». Το κομμάτι περιλαμβάνει και ελληνικό και ξένο στίχο. Μάλιστα κάποια σημεία του κουπλέ, είναι στην ποντιακή διάλεκτο.

«Πλανήτης Γη 2016/ ό,τι και αν κάνουν/η γένια μας θα τ’ αντέξει/την προσφυγιά την έζησα μικρός/κοιτάζω πίσω μα προχωράω εμπρός», αναφέρει στους στίχους του τραγούδι.

Σε άλλο σημείο, ακούμε τους Argo να τραγουδούν: «Παίρνουμε φωτιά και ξεκινάμε για την Ουτοπία/Σε αυτόν τον κόσμο δεν στεριώσαμε/Πάμε εκεί σε άλλη μεριά να κάνουμε χαμό»,

«We are the rise in the rising sun/ dance with us and have some fun/ We are the rise in the rising sun/join with us for a Utopian Land»
, είναι οι στίχοι του ρεφρέν.

Ο δημοφιλής μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το συγκρότημα, αποτελούν ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Αλέκος Παπαδόπουλος(νταούλι), η Maria Elbrus (φωνητικά) και ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά).

Η επιλογή του τραγουδιού έγινε με απευθείας ανάθεση και όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, ήταν μία υπόθεση που είχε αναλάβει προσωπικά. Κύριο μέλημα του ήταν να παρουσιαστεί στον μουσικό διαγωνισμό ένα κομμάτι που θα περάσει ένα μήνυμα ”γι’αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας”, όπως ήταν τα ακριβή λόγια του

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017