Αυτό είναι το διαστημόπλοιο που θα μας πάει στον Άρη | Mikrometoxos.gr

Αυτό είναι το διαστημόπλοιο που θα μας πάει στον Άρη

16.03.2016 21:21

Μπορεί να είναι οξύμωρο, αλλά την ίδια στιγμή που η ανθρωπότητα βλέπει τον πλανήτη να έχει παραλύσει από την οικονομική κρίση και όλες τις κρίσεις από τότε, που βλέπει καραβάνια εκατομμυρίων προσφύγων και ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην Θεωρία της Εξέλιξης, ο άνθρωπος βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά για το μεγάλο ταξίδι στον Άρη.

Το μεγάλο ταξίδι που όλη η ανθρωπότητα περιμένει εναγωνίως για το μεγαλύτερο ταξίδι στο σύμπαν που θα έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, τώρα έχει το κορυφαίο του στολίδι. Την “ναυαρχίδα” των ονείρων και των φιλοδοξιών του ανθρώπινου πολιτισμού.  Το διαμάντι της NASA. Το διαστημόπλοιο Orion που είναι εξοπλισμένο με την αρτιότερη τεχνολογία μέχρι σήμερα!

Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες, ενώ έχει κάνει, ήδη, την πρώτη του δοκιμαστική πτήση. Μέχρι το 2021, δε, αναμένεται να είναι έτοιμο, ώστε να μπορούν να επιβιβαστούν σε αυτό αστροναύτες, για να φτάσουμε ως το 2030 στο ταξίδι του στον… συγγενή της Γης, «κόκκινο πλανήτη».

Πρόκειται, μάλιστα, για το πρώτο διαστημόπλοιο μετά από το πρόγραμμα «Απόλλων» που προορίζεται να μεταφέρει αστροναύτες μακριά, εκτός ατμόσφαιρας, σε ένα ταξίδι διάρκειας 9 μηνών για να πάει εκεί άνθρωπος και γύρω στα 2-3 χρόνια για να επιστρέψει!

Αν σκεφτούμε πόσο δρόμο έχει διανύσει ο ανθρώπινος πολιτισμός και η τεχνολογία από τότε που στείλαμε την χρυσή πλάκα με το Voyager I και Voyager II το 1977 μέχρι σήμερα, τότε ίσως τα  55.757.930 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από τον Άρη είναι μόλις μια ανάσα μακριά!

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017