Αυτή είναι η 19χρονη δισεκατομμυριούχος που προτιμά τα άλογα από τις επενδύσεις | Mikrometoxos.gr

Αυτή είναι η 19χρονη δισεκατομμυριούχος που προτιμά τα άλογα από τις επενδύσεις

02.03.2016 20:31

Μια ιππέας από τη Νορβηγία έγινε η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου καθώς η περιουσία της αγγίζει πλέον τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι μόλις 19 ετών και το περιοδικό Forbes ενέταξε την Αλεξάνδρα Άντερσεν, την επαγγελματία ιππέα, στη λίστα με τους ανθρώπους, που η περιουσία τους ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που η έφηβη και η αδελφή της Καθαρίνα, σε ηλικία 20 ετών, εμφανίζονται σε αυτόν τον κατάλογο και κατατάσσονται ως οι 1475οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Η Άντερσεν συγκέντρωσε αυτή την περιουσία αφότου ο πατέρας της Γιόχαν Άντερσεν μεταβίβασε το μερίδιό του από την μεγαλύτερη εταιρεία της Νορβηγίας, την Ferd Holdings, στις κόρες του το 2007.

Η οικογένειά της είχε αποκτήσει μια τεράστια περιουσία από την καπνοβιομηχανία, που είχε ιδρύσει ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιγάρων της Νορβηγίας, ο προ-προπάππους της.

Η εταιρεία πωλήθηκε για 500 εκατομμύρια δολάρια το 2005 και τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν στη συνέχεια σε ακίνητα και hedge funds.

Δύο χρόνια αργότερα ο πατέρας της έδωσε το 80% των μετοχών του στην εταιρεία Ferd Holdings και στις δύο κόρες του.

Έτσι, οι αδελφές μπήκαν στην λίστα των δισεκατομμυριούχων για πρώτη φορά. Επίσης και οι δύο τώρα είναι πάνω από 17 ετών και υποχρεούνται να δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, που σημαίνει ότι οι προσωπικές τους περιουσίες έγιναν δημόσιες.

Όμως, παρά την απίστευτη προσωπική περιουσία της, η Άντερσεν φαίνεται να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή της στη Γερμανία και το σπίτι με τα άλογα και φυσικά την ιππασία.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία με το άλογό της Belamour στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017