Αυτές είναι οι πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης | Mikrometoxos.gr

Αυτές είναι οι πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης

15.03.2016 03:20

Στις μέρες μας το επάγγελμα αυτό δεν υπάρχει. Εκφωνήτρια προγράμματος στην τηλεόραση! Κι όμως όχι μόνο τα πρώτα χρόνια, αλλά και δεκαετίες αργότερα, οι νέες της εποχής είχαν αυτό το όνειρο: Να λένε το πρόγραμμα της τηλεόρασης και να προαναγγέλλουν τις εκπομπές της.

Το 1966 οι τότε υπεύθυνοι του ΕΙΡ κατέληξαν σε τρεις τηλεπαρουσιάστριες. Μία από αυτές ήταν η τυχερή που εμφανίστηκε στη πρεμιέρα της ελληνικής τηλεόρασης (περισσότερα εδώ). Ποιο ήταν το κριτήριο; Να μην είναι εντυπωσιακά όμορφη, αλλά να είναι περισσότερο οικεία στους τηλεθεατές.

Ας τις γνωρίσουμε:

kYPRAIOY

Η Ελένη Κυπραίου ήταν η τυχερή. Γεννημένη στις 4 Μαρτίου 1937 είχε σπουδάσει σε δραματική σχολή στη Γαλλία. Είχε συμμετάσχει μάλιστα σε μερικές ταινίες μικρού μήκους πριν έρθει στην Ελλάδα και αποτελέσει μέλος του Εθνικού Θεάτρου. Παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Χρήστο Φιλιππίδη, διευθυντή για πολλά χρόνια της εφημερίδας «Ακρόπολις». Εργάστηκε ως εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο του ΕΙΡ από το 1957 μέχρι το 1966 που μεταπήδησε στην τηλεόραση. Αργότερα παρουσίαζε την εκπομπή «Τέχνη και Λόγος». Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αίγινα.

Αλέκα Μαβίλη

Η Αλέκα Μαβίλη είναι περισσότερο γνωστή για την καριέρα της ως τραγουδίστρια. Ερμήνευσε επιτυχίες του Ξαρχάκου, του Πλέσσα, του Σπανού και άλλων μεγάλων συνθετών. Ήταν και ηθοποιός. Έπαιξε στο πρώτο ελληνικό σήριαλ «Το σπίτι με τον φοίνικα» (1970), στον «άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» (1972), στις «πολεμικές ιστορίες» (1974). Αποσύρθηκε από το προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν το 1987 σε συναυλίες του Γιάννη Σπανού με την Καίτη Χωματά. Την βλέπουμε όμως σε δεκάδες ελληνικές ταινίες που ερμηνεύει, κυρίως, τραγούδια του νέου κύμματος.

Σόνια Ζωίδου

Η Σόνια Ζωίδου είναι η περισσότερο άγνωστη από τις τρεις. Σταρ Ελλάς το 1957, γεννημένη στη Κομοτηνή, ήταν ήδη το 1966 μια πετυχημένη ηθοποιός που στόλιζε συχνά τα εξώφυλλα των λαϊκών περιοδικών. Αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά το 1970. Παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα Βασίλη Κουράκο και ζει με τον γιό της στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ

πηγή:tvhistory.wordpress.com

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017