Αυτά είναι τα 3 Πράγματα που δεν Καθαρίζονται Σχεδόν Ποτέ στα Δωμάτια Ξενοδοχείων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αυτά είναι τα 3 Πράγματα που δεν Καθαρίζονται Σχεδόν Ποτέ στα Δωμάτια Ξενοδοχείων

06.01.2016 12:52

Κάθε φορά που μπαίνετε σε δωμάτιο ξενοδοχείου νιώθετε άραγε αρκετά άνετα ώστε να φάτε πάνω στην κουβέρτα, να κοιμηθείτε γυμνοί στα σεντόνια, να περπατήσετε ξυπόλητοι στο μπάνιο και να κάτσετε άφοβα στην τουαλέτα; Μπορεί να θεωρείτε το κρεβάτι, τις κουρτίνες και το μπάνιο τα πιο βρώμικα σημεία ενός δωματίου ξενοδοχείου αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το WKMG Local 6 στο Ορλάντο υπάρχουν τρία άλλα αντικείμενα που είναι ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το τηλεκοντρόλ, το πόμολο της πόρτας και οι διακόπτες του ρεύματος. Αυτά τα τρία σημεία είναι απίστευτα βρώμικα επειδή πολύ απλά οι καμαριέρες ξεχνάνε ή παραβλέπουν να τα καθαρίσουν.

Το τηλεκοντρόλ είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το τηλεκοντρόλ είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το τηλεκοντρόλ μπορεί να έχει πάνω του μέχρι και το βακτήριο E.coli που εμφανίζεται πάνω σε αντικείμενα από ανθρώπους που πάνε στην τουαλέτα και ενώ δεν έχουν πλύνει τα χέρια τους, πιάνουν το τηλεκοντρόλ.

Η ομάδα από το WKMG Local 6 πήγε σε δύο ξενοδοχεία και έβαλε λίγο μέλι πάνω στο τηλεκοντρόλ. Και στις δύο περιπτώσεις το μέλι δεν καθαρίστηκε ποτέ από τις καμαριέρες.

Κανονικά οι καμαριέρες θα έπρεπε να είναι έτοιμες για ολική απολύμανση σε κάθε δωμάτιο, αλλά δυστυχώς λόγω χρόνου και λόγω έλλειψης χρημάτων δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με λεπτομέρειες.

Κανονικά οι καμαριέρες θα έπρεπε να είναι έτοιμες για ολική απολύμανση σε κάθε δωμάτιο, αλλά δυστυχώς λόγω χρόνου και λόγω έλλειψης χρημάτων δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με λεπτομέρειες.

Παρόλο που τα σεντόνια ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά σε πολλά ξενοδοχεία, το κεφαλάρι του κρεβατιού είναι ακόμα ένα σημείο που είναι πολύ βρώμικο, καθώς σπανίως καθαρίζεται. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως σε πολλά ξενοδοχεία είναι πιο ασφαλές να φάει κανείς στο μπάνιο παρά στο κρεβάτι του.

Οι πετσέτες και τα σεντόνια (εφόσον είστε σίγουροι ότι έχουν αλλαχτεί) είναι κάποια από τα πιο καθαρά αντικείμενα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, καθώς είναι τα πρώτα που αλλάζονται.

Οι πετσέτες και τα σεντόνια (εφόσον είστε σίγουροι ότι έχουν αλλαχτεί) είναι

κάποια από τα πιο καθαρά αντικείμενα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, καθώς είναι τα πρώτα που αλλάζονται.

Η λύση Για να αποφύγετε μικρόβια και επικίνδυνους ιούς φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας απολυμαντικά μαντηλάκια. Χρησιμοποιήστε τα με το που μπείτε στο δωμάτιο για να καθαρίσετε το τηλεκοντρόλ και τα πόμολα, και πλύντε όλα τα ποτήρια που υπάρχουν στο δωμάτιο. Επίσης μην ξεχνάτε ποτέ να τσεκάρετε τα σχόλια που έχουν γράψει άλλοι επισκέπτες του ξενοδοχείου στο ίντερνετ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017