Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς: Όλοι κρίνεστε, βελτιώστε τους ρυθμούς – Δεν θα μειώσουμε συντάξεις

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς: Όλοι κρίνεστε, βελτιώστε τους ρυθμούς – Δεν θα μειώσουμε συντάξεις

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επανειλημμένως στηνομομοποίηση που έχει η κυβέρνησή του να λαμβάνει τα μνημονιακά μέτρα, καθώς όπως είπε πολλές φορές, «είμαστε η μόνη κυβέρνηση που πρώτα φέραμε τησυμφωνία και μετά τη θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού, τόσο με το δημοψήφισμα όσο και με τις εκλογές του Σεπτέμβρη».Έκανε λόγο για αδιατάραχτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ απηύθυνε αυστηρές προειδοποίησεις στους υπουργούς του για καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ανακοινώνοντας παράλληλα το πλαίσιο των επόμενων έξι μηνών και προαναγγέλλοντας 12 νομοθετικές πρωτοβουλίες για το προσεχές διάστημα.

«Θα κριθούμε από το έργο μας και η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει τους ρυθμούς. Κάθε υπουργός οφείλει να παραδώσει συγκεκριμένο, σύντομο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων. Δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας και προειδοποίησε το υπουργικό συμβούλιο ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου,όλοι κρινόμαστε όσοι είμαστε σε αυτή την αίθουσα», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για ανασχηματισμό, όπως έγραψε το usay. 

Για το ασφαλιστικό έβαλε όριο απέναντι στους δανειστές, τονίζοντας ότι δεν έχει σκοπό η κυβέρνηση να προχωρήσει στη 12η μείωση των συντάξεων.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2016 θα καταφέρει η κυβέρνηση να οδηγήσει τον τόπο σε ένα μνημονιακό ξέφωτο και να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη. «Ανοίγουμε νέους δρόμους για τον τόπο με αυτοπεποίθηση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε μια συμπαγή και αδιατάραχτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με στόχο να βγάλουμε χώρα από επιτροπεία και να συγκρουστούμε με διαπλοκή και μιντιακό κατεστημένο» σημείωσε, ενώ διεμήνυσε στους Υπουργούς ότι «δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές για την κυβέρνηση, θα είμαστε εδώ και θα δουλεύουμε».