ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - Ακόμη και με πόλεμο απειλεί η Κίνα τις ΗΠΑ αν συνεχίσουν τις «βόλτες» στην Σινική - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ – Ακόμη και με πόλεμο απειλεί η Κίνα τις ΗΠΑ αν συνεχίσουν τις «βόλτες» στην Σινική

31.10.2015 01:59

Αυστηρό μήνυμα στην Ουάσινγκτον στέλνει το Πεκίνο δια του αρχηγού του ναυτικού του χαρακτηρίζοντας «προκλήσεις» τις κινήσεις των ΗΠΑ στη Νότια Σινική Θάλασσα κάνοντας ανοιχτά λόγο για πιθανότητα πρόκλησης δευτερεύοντος περιστατικού «που θα πυροδοτήσει πόλεμο».

Σε τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ναύαρχο Τζον Ρίτσαρντσον ο κ. Γου Σενγκλί τόνισε ότι υπάρχει ρίσκο μικρά περιστατικά να πυροδοτήσουν πόλεμο, την ώρα που οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι οι συζητήσεις είναι παραγωγικές και ο διάλογος θα μπορούσε να διατηρηθεί.

Μόλις την Τρίτη, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Lassen έπλευσε στη ζώνη 12 μιλίων που μονομερώς επέκτεινε η Κίνα γύρω από τον Ύφαλο Σούμπι, που αποτελεί τμήμα των νησιών στο αρχιπέλαγος Σπράτλι, τα οποία το Πεκίνο είχε αποξηράνει δημιουργώντας τεχνητά νησιά.

Χθες επισκέφθηκε το Πεκίνο η Άγκελα Μέρκελ υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελεύθερης εμπορικής διέλευσης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017