Αυγή: Αναδιαμόρφωση της συμφωνίας για νομοθετική ελευθερία ζητά ο Νίκος Βούτσης | Mikrometoxos.gr

Αυγή: Αναδιαμόρφωση της συμφωνίας για νομοθετική ελευθερία ζητά ο Νίκος Βούτσης

10.04.2016 18:10

Σε συνέντευξη του στην Αυγή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στο τι θα ακολουθήσει την αξιολόγηση επισημαίνει ότι “ταυτόχρονα με τη συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της συμφωνίας σε σχέση με την ελευθερία και το εύρος νομοθέτησης από την ελληνική πλευρά”.

Σχετικά με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι αυτή οφείλεται “σε μεγάλο βαθμό, στη δυσαρμονία και τη διαφορετική λογική που υπάρχει ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”.

Επίσης, κάνει λόγο για “ιδεολογική εμμονή και συμφέροντα”, τονίζοντας: “Οτιδήποτε έχει σχέση με μέτρα που αγγίζουν έστω και λίγο τους μεγάλους το κόβουν, όπως το 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές, τον ΦΠΑ 0%-13% στην ιδιωτική Παιδεία, όπου απαίτησαν ή 0% ή 23%, την αύξηση της φορολογίας για τους πολύ πλούσιους στο 55%, όπου απαίτησαν να μείνει στο 45%”.

Παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση υλοποίησης του οδικού χάρτη με προοπτική εξάντλησης της τετραετίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης “ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα ήθελε να μπει τώρα σε εκλογική διαδικασία”.

Ακόμη, προαναγγέλλει ελέγχους σε συγκεκριμένα πόθεν έσχες παραγόντων και επαναπροσέγγιση του ζητήματος του ΕΣΡ, όταν κλείσουν πρώτα τα ζητήματα των άλλων ανεξάρτητων αρχών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017