Ατελεύτητο το Μαρτύριο της σταγόνας… | Mikrometoxos.gr

Ατελεύτητο το Μαρτύριο της σταγόνας…

28.03.2016 00:38

Οι άνθρωποι στην ανθρωπολογική τους εξέλιξη ανέπτυξαν ευφυείς τρόπους επιβίωσης αλλά και ευφυείς τρόπους εξόντωσης και βασανισμού των συνανθρώπων.
Ενα από αυτά τα βασανιστήρια έξοχο σε σύλληψη και απαίσιο στην εφαρμογή του είναι το περίφημο μαρτύριο της σταγόνας, δηλαδή να πέφτει στο κεφάλι ενός ανθρώπου με συγχρονισμένη περιοδικότητα μια σταγονίτσα δροσερού νερού και η αέναη ροή του επιφέρει τρέλα στο θύμα.
penna
Λένε ότι το μαρτύριο αυτό δεν αντέχεται περισσότερο από 2 εβδομάδες.Σκεφτείτε λοιπόν πόσο δυνατή κράση (ή μήπως αναισθησία;) έχει ο ελληνικός λαός που υφίσταται αυτό το μαρτύριο επί επτά ολόκληρα χρόνια χωρίς να βλέπει έστω ένα οποιοδήποτε τέλος.

========================

 

Daily position shortstop 160 Greek Market WEEKLY Overview

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Η εβδομάδα που μας πέρασε έκλεισε με μικρά κέρδη και χαμηλού τζίρους λόγω του Πάσχα των καθολικών. Η αγορά κάνει προσπάθεια να ισορροπήσει με το 160 να είναι κύρια αντίσταση μας που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση. Αντίστοιχα οι 148 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στο πολύ σημαντικό επίπεδο των 140 μονάδων.

Η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να κλείσει την συμφωνία με τους δανειστές και παράλληλα την αξιολόγηση θυμίζοντας πως το EUROGROUP είναι στις 22 Απριλίου. Όλα δείχνουν πως οι φόροι θα είναι σε περίοπτη θέση και πάλι για να κλείσουν το κενό μιας και το ΔΝΤ αναζητά 3 με 3,5 δις για να συναινέσει αλλά και παράλληλα να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Δυστυχώς το να κοπούν δαπάνες ούτε καν θέλει να το σκέφτεται το επιτελείο μιας και θέλει έστω και χωρίς ουσία να διασώσει τις συντάξεις μιας κρατώντας τυπικά και μόνο την κόκκινη γραμμή μιας και ουσιαστικά οι φόροι θα επηρεάσουν τους πάντες και δυστυχώς ενάντια στην όποια μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας.

Παρόλα αυτά η χώρα χρειάζεται μία σταθερότητα αλλά και εμπιστοσύνη για να αρχίσει να ισορροπεί η οικονομία και να προσελκύσει νέες επενδύσεις μιας και χωρίς αυτές η ανάπτυξη είναι αδύνατον να κάνει της εμφάνιση της τουλάχιστον με τον ρυθμό που την χρειαζόμαστε. Μόνο με αυτή η χώρα θα μπορέσει να ανακάμψει και να μειώσει παράλληλα τους φόρους που τόσο χρόνια φορτώνονται στην πλάτη των πολιτών.

Η αξιολόγηση είναι το πρώτο βήμα ενώ η σωστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα παίξει ρόλο στην συνέχεια. Δυστυχώς όσο ο χαμένος χρόνος και η απραξία συνεχίζεται το sentiment παραμένει πολύ άσχημο. Συνεχίζουμε και πιστεύουμε πως το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό είναι το πιο σημαντικό μας πρόβλημα και θεωρούμε πως η ολοκλήρωση της λύσης του μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο τραπεζικός κλάδος αρχίζει και δείχνει μία συμπεριφορά πολύ πιο σταθερή από το προηγούμενο διάστημα χωρίς ακόμα να έχουμε λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων ενώ ο κλάδος συνεχίζει τις περικοπές και τις εθελούσιες εξόδους με σκοπό την μείωση κόστους.

Θυμίζουμε πως η αξιολόγηση θα ωφελήσει πρωτίστως τον κλάδο μιας και τόσο το waver όσο και το QE θα αρχίσουν να λειτουργούν. Ο μήνας Απρίλιος περιμένει νέα προς το τέλος του και το πιο πιθανό είναι η αγορά να μην δει σημαντικές πτωτικές εξάρσεις μέχρι να δει τις εξελίξεις

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017