Ασφυκτικά γεμάτες οι παραλίες λόγω καύσωνα - Πάνω από τα όρια το όζον - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ασφυκτικά γεμάτες οι παραλίες λόγω καύσωνα – Πάνω από τα όρια το όζον

19.06.2016 17:19

Γέμισαν οι παραλίες από τον πρώτο μεγάλο καύσωνα που έπληξε την Ελλάδα.

Οι οργανωμένες πλαζ και οι ελεύθερες παραλίες στην Αττική, τη Χαλκιδική την περιφέρεια και τα νησιά κατακλύστηκαν από λουόμενους που έψαχναν για δροσιά και χαλάρωση.

Το κέντρο της Αθήνας  είναι άδειο. Στους δρόμους έβλεπε κάποιος μόνο γκρουπ τουριστών που περπατούσαν στους άδειους δρόμους.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στις εξόδους της Αττικής προς τις παραλίες για να δροσιστούν και να περάσουν λίγες ώρες ξεγνοιασιάς. Μάλιστα, σε πολλές πλαζ η κίνηση ήταν τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε ελεύθερη ξαπλώστρα.

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο

Ο καύσωνας ανέβασε πάνω από τα όρια τις τιμές του όζοντος στην ατμόσφαιρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων το όζον έφτασε 196 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στην Αγία Παρασκευή στα 206 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στο Μαρούσι στα 200 και στα Λιόσια στα 191 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017