Αστυνομικός σκηνοθέτησε την «κλοπή» των όπλων του - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αστυνομικός σκηνοθέτησε την «κλοπή» των όπλων του

07.02.2016 08:51
ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

‘Οταν έμαθε ότι ανακαλείται η πρόσληψή του

Αστυνομικός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς μαζί με την αδελφή του και έναν φίλο του έστησαν ολόκληρο σενάριο για να «εξαφανίσουν» τα όπλα του, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι επρόκειτο να ανακληθεί η πρόσληψη του στην Αστυνομία επειδή είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.
Συνελήφθησαν ο 39χρονος υπαρχιφύλακας, η αδελφή του και ο φίλος του που τον βοήθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Χθες το βράδυ, ο υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η ‘Αμεση Δράση, από την  αδελφή του υπαρχιφύλακα.

Σημειώνεται ότι χθες είχε διαβιβαστεί στην υπηρεσία του υπαρχιφύλακα η ανάκληση της απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή, ενώ με τη συνδρομή του 39χρονου φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017