Αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης – Σφοδρές αντιδράσεις

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων δήλωσε ότι «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας»
——-
Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι δεν ήταν γενοκτονία η σφαγή των Ποντίων.
«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων.
Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στο Star και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι γενοκτονία είναι «η προγραμματισμένη με βιομηχανικό τρόπο εξόντωση ενός έθνους».
Άμμεση ήταν η απάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων στον της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων.
«Νέα Ρεπούση» χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπος Αποστολίδης.
Φιλοξενούμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6, ο κ. Αποστολίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη» και συμπλήρωσε ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, πρόσθεσε ότι «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας».