Απ. Μάνθος: Η μεσομακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική

  • Απ. Μάνθος: Με τη μεσομακροπρόθεσμη τάση να παραμένει πτωτική

“Συνεχίζεται η συσσώρευση του Γενικού Δείκτη άνω των 550 μονάδων, δίχως μέχρι τώρα να έχει δείξει έντονες διαθέσεις διάσπασης της πλαγιοσταθεροποιητικής κίνησης” επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Τα πολυγραφόμενα όρια αλλαγής της βραχυχρόνιας τάσης είναι για μεν την ανοδική η περιοχή των 585 μονάδων και για δε την καθοδική το επίπεδο που εκτείνεται μεταξύ των 550 με 544 μονάδων.

Για τη μεν ανοδική διάσπαση το επόμενο επίπεδο κίνησης ορίζεται στις 605 με 630 μονάδες, για δε τη καθοδική τμήση το επόμενο πεδίο στάσης και επαναξιολόγησης βρίσκεται διαγραμματικά στις 524 με 518 μονάδες.

Από τα μέχρι τώρα τεχνικά στοιχεία, που εντοπίζονται κυρίως στα εβδομαδιαία και στα ημερήσια διαγράμματα, ο ανηφορικός δρόμος αποτυπώνεται ως δύσβατος και με πολλές παγίδες…

Ενώ αντιθέτως το χαλί της καθόδου παραμένει στρωμένο και “κόκκινο” καθώς πολλοί ταλαντωτές αρχίζουν και χάνουν την “ανέχειά” τους στη καθυστέρηση της όποιας οικονομικής αξιολόγησης…

Με τη μεσομακροπρόθεσμη τάση να παραμένει πτωτική, γεγονός που “εγκαλεί συνεχώς στη τάξη” το Γενικό Δείκτη πιέζοντάς τον προς τα κάτω.

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η τρέχουσα εβδομάδα, καθώς ο Δείκτης έχει ήδη συμπληρώσει, με την τωρινή, έξι εβδομάδες συσσώρευσης, στοιχείο που στατιστικά σπάει στην έβδομη.

Δραπετεύοντας όμως από τη στενή παρακολούθηση της επίτευξης μίας, για πολλούς οικονομικούς αναλυτές “γιαλαντζί” υφεσιακής Αξιολόγησης, όπου δε γνωρίζουμε πόσο εύγευστη θα είναι για το κύριο Ντράγκι και την ΕΚΤ, για την επαναφορά του waiver, το Ελληνικό μακροοικονομικό περιβάλλον αρχίζει να “βαραίνει”.

Ενδεικτικά είναι η εκ νέου αύξηση της ανεργίας και τα αρνητικά στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγήςγια το μήνα Φλεβάρη.

Επίσης, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, στο διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον αρχίζουν και εμφανίζονται σημάδια πιθανής πλαγιοκαθοδικής κίνησης…

Παρουσιάζοντας ως αιχμή του δόρατος τις ανησυχίες για: τα “stress tests” των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, όπου πιθανόν να οδηγήσουν σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, το επερχόμενο Βρετανικό δημοψήφισμα, το Καλοκαίρι και το συναλλαγματικό “τρίξιμο” της Ιαπωνικής Οικονομίας.

* ,