Από το "Α" μέχρι το "Ω"... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Από το “Α” μέχρι το “Ω”…

29.03.2016 16:05

ΑΓΟΡΑ: Βλέπει μπροστά της μόνο μια ημερομηνία: Το Eurogroup στις 22 Απριλίου το οποίο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την αξιολόγηση.

ΒΕΒΑΙΑ η ζωή έχει δείξει πως αν χρειαστεί μπορεί να διεξαχθεί και έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης έξω από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες με προειδοποίηση 24 ωρών.

ΓΝΩΣΤΟ ότι μπορεί ακόμα να γίνει και τηλεφωνικώς. Όλα αυτά δεν είναι και τόσο μακριά, αφού το τοπίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Το κουαρτέτο θα επιστρέψει το Σάββατο 2 Απριλίου άρα μεσολαβεί ως τότε ένα χρονικό διάστημα αναμονής που οι επενδυτές πιθανότατα θα το εκμεταλλευτούν… Κάνοντας αναδιαρθρώσεις με γνώμονα τα αποτελέσματα που τελειώνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ: Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταπίεζαν στο παρελθόν ή καταπιέζουν ακόμα και σήμερα άλλους λαούς. Οι λαοί αυτοί αντιδρούν ή προσπαθούν να αντιδράσουν. Βίαια. Όπως βίαια αντιμετωπίζονται από τις ευρωπαϊκές χώρες.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Κάποιοι λένε «ελάτε να ξεχάσουμε τι έγινε στο παρελθόν. Ελάτε να ξεχάσουμε την αποικιοκρατία, το μακελειό, τις μαζικές εκτελέσεις, τους ακρωτηριασμούς και τα βασανιστήρια που έκαναν οι δυτικές χώρες σε λαούς της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και άλλους».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν αρκεί να ξεχάσει αυτός που έκανε τις θηριωδίες. Πρέπει να ξεχάσει και αυτός που υπέστη τις θηριωδίες ! Και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

ΘΥΜΑΤΑ: Βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι ακόμα και σήμερα στις πλούσιες Ηνωμένες Πολιτείες, να ξεχάσουν οι μαύροι, αυτά που υπέστησαν οι προγονοί τους αλλά και τις διακρίσεις που συνεχίστηκαν επίσημα μέχρι την δεκαετία του ’60, ενώ ανεπίσημα συνεχίζονται και σήμερα.

ΙΡΑΝ: Ιδέτε πιο κάτω στο “Ο”

ΚΑΠΟΙΟΙ λένε πως οι λαοί της Μέσης Ανατολής είναι απολίτιστοι και πως δεν είναι φτιαγμένοι για δημοκρατίες. Δεν είναι αλήθεια αυτό.

ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ: Αν η Δύση δεν στήριζε επί δεκαετίες απολυταρχικά καθεστώτα – χτυπώντας παράλληλα τους δημοκράτες -, αυτές οι χώρες θα ήταν πολύ διαφορετικές σήμερα.

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ: Πριν από εφτά χρόνια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ουσιαστικά ζήτησε συγγνώμη για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Μοχάμεντ Μοσαντέκ στο Ιράν το 1953.

.
ΝΑ ξεχάσουν οι Ιρανοί την ανατροπή του Μοσαντέκ ; Μα, καθόρισε απόλυτα την πορεία της χώρας τους και τις ίδιες τους τις ζωές. Και μια συγγνώμη, μισό αιώνα μετά, δεν αλλάζει τα όσα έγιναν.

ΞΑΦΝΙΚΑ: Θα τους στείλει όλους… αδιάβαστους… Θα τρίβουν τα μάτια τους…

Ο Μοσαντέκ ήταν ένας κοσμικός πολιτικός, μετριοπαθής και δημοκρατικός, ο οποίος θεωρείτο ήρωας από τους Ιρανούς. Βρετανοί και Αμερικανοί – λόγω συμφερόντων και πετρελαίου – τον ανέτρεψαν με πραξικόπημα και ο Μοσαντέκ συνελήφθη. Ακολούθησαν ο Σάχης για 25 χρόνια και μετά οι μουλάδες του Χομεϊνί.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Αν όντως υπάρξει πρόβλημα στην Κίνα, η οποία κατά τον κορυφαίο οικονομολόγο Steve Keen, αποτελεί την πρώτη υποψήφια χώρα, τότε, λόγω του μεγέθους της οικονομίας αυτής, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η κρίση που θα χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία δεν θα είναι κάτι που θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί με ασπιρίνες. Θα συγκρίνεται με έκρηξη βόμβας υδρογόνου στην παγκόσμια οικονομία.

ΡΟΔΕΣ: Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και στις σχολικές τσάντες που έχουν ρόδες…

ΣΥΜΦΩΝΑ με το περιοδικό Forbes, οι οικονομικές κρίσεις ξεσπούν ιστορικά όταν τα επίπεδα ιδιωτικού χρέους ξεπερνούν το 150% του ΑΕΠ μιας χώρας και εφόσον το επίπεδο του χρέους αυτού αυξάνεται 20% στην περίοδο των τελευταίων πέντε (5) ετών.

ΤΟ Forbes εκτιμά ότι στα επόμενα χρόνια, η κρίση χρέους θα χτυπήσει τόσο την Ασία, όσο και την Ευρώπη, αλλά και τη Βόρειο Αμερική. Η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ είναι οι τρεις «χώρες» (σε εισαγωγικά, καθώς το Χονγκ Κονγκ αποτελεί αυτόνομη περιοχή της Κίνας) που θα έχουν κρίση χρέους στην Ασία, ενώ τέσσερις δυτικές χώρες, συγκεκριμένα η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Σουηδία και η Νορβηγία, αναμένεται να είναι επίσης υποψήφιες για κρίση χρέους.

ΥΣΤΕΡΙΑ ΦΟΡΩΝ: Παρότι την τελευταία τριετία έχουν υπάρξει μεγάλες μειώσεις τιμών και τελών στην κινητή τηλεφωνία, οι καταναλωτές ουσιαστικά δεν έχουν ευνοηθεί οικονομικά, καθώς οι αυξημένοι φόροι, άμεσοι και έμμεσοι, λειτουργούν ως αντίβαρο. Και πως να μην είναι ζημιωμένοι, όταν στην Ελλάδα υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία να επιβάλλεται ΦΠΑ πάνω στο ειδικό τέλος που πληρώνουν οι καταναλωτές επειδή χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο!!!

ΦΟΡΟΙ: Φόρο στο facebook, μάλιστα και στα likes και καθάρισαν από ελλείμματα. Και αν μάλιστα η κατοχή πολλών φίλων στο facebook χαρακτηριστεί ως τεκμήριο,εκεί να δείτε πόσο γερά θα τα κονομήσουν…Εχεις 2000 φίλους, πλήρωνε τόσα… Κάνεις κάθε μέρα 100 likes; Τόσο…Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και στις σχολικές τσάντες που έχουν ρόδες…

ΧΑΡΑΤΣΙΑ: Μεταξύ των προτάσεων του πακέτου μέτρων για την “τρύπα” του 1,7 δισ,ευρώ που έχει συζητηθεί με τους θεσμούς, περιλαμβάνονται η αύξηση του ειδικού τέλους που επιβάλλεται στη χρήση κινητής τηλεφωνίας…Και η επιβολή ειδικού τέλους κατανάλωσης για τη χρήση υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης (σ.σ. σήμερα υπάρχουν περίπου 1 εκατ. συνδρομητές OTETV και Nova).

ΨΙΧΟΥΛΑ: 1 εκατ. ευρώ οι αμοιβές για την Paperpack, κι άλλα 1,5 εκατ. ευρώ για την Space, 5 εκατ. στη Χαλκόρ και πάει λέγοντας…

.
Ω, ΤΟΥ θαύματος: Οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν εν μέρει τον τρόπο με τον οποίο θα μετρήσουν τα στοιχεία ενεργητικού τους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Αρκεί να τα «αποχαρακτηρίσουν» ή να αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμού τους, και, ω του θαύματος, νέα κεφάλαια δημιουργούνται!Καθαρός χρυσός 24 καρατίων! Η Santander έκανε το κόλπο με μια θυγατρική της στη Βραζιλία, ενώ, όπως έχει διαρρεύσει, τα συνολικά κεφάλαια που μπορεί έτσι να δημιουργήσει, απλά αποχαρακτηρίζοντας κάποια κεφάλαια από επικίνδυνα σε ακίνδυνα, μπορεί να φτάσουν τα… 30 δισ. 30 δισ., δηλαδή, όσο το 1/10 του ελληνικού χρέους!

 

  • Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017