Από τις πιο καθοριστικές η εβδομάδα που ξεκινάει

H αγορά συνέχισε την πτωτική της κίνηση και πλέον δοκιμάζει το σημαντικό επίπεδο στήριξης της περιοχής του 640 που είναι και εβδομαδιαία στήριξη.

Οι 690 μονάδες έχουν γίνει στην παρούσα σημαντική αντίσταση με κύρια τις 720 μονάδες. Μία κατοχύρωση των 640 μονάδων μπορεί να μας φέρει στην περιοχή των 600. Σημαντική εβδομάδα μιας και περιμένουμε την συμφωνία με την Τρόικα για την δόση των 2 + 10 δις ενώ παράλληλα η αγορά περιμένει και τις εξελίξεις σε σχέση με τις ΑΜΚ από τους ιδιώτες στον τραπεζικό κλάδο μιας και τα βιβλία προσφορών είναι ανοιχτά σε όλον τον τραπεζικό κλάδο. Είναι σημαντικό οι ιδιώτες να καλύψουν το ποσοστό τους.

Η EUROBANK δείχνει ότι μπορεί να καλύψει το σύνολο του ποσού. Κόκκινα δάνεια πρώτη κατοικία και ισοδύναμα για το ΦΠΑ της εκπαίδευσης είναι τα δύο βασικά θέματα που πρέπει να λυθούν. Όλα δείχνουν ότι ένα μεγάλο βάρος θα το σηκώσει ο ΟΠΑΠ, αν και το πιο πιθανό είναι να υπάρξει δικαστική διαμάχη μεταξύ κράτους και ΟΠΑΠ για την απόφαση της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά και αν όλα πάνε κατ’ ευχή ακολουθούν και άλλα προαπαιτούμενα για το υπόλοιπο της δόσης που ακολουθεί μέχρι τέλους του χρόνου. Ο χρόνος και οι εξελίξεις θα είναι πυκνές το επόμενο διάστημα μιας και η κυβέρνηση έχει να κάνει αγώνα δρόμου και να κερδίσει πίσω τον χαμένο χρόνο του προηγούμενου διαστήματος.

Τεχνικά η αγορά παραμένει short με το stop να είναι στις 728 και 222 σε ΓΔ. Ο ΓΔ από αρχές του έτους χάνει 21% ενώ ο f25 27% και ο τραπεζικός μόλις 83%. Οι επιλογές μας βρίσκονται ακόμα σε κέρδη της τάξεως του 2,22% υπερτερώντας έναντι του δείκτη κατά 23,23%. Μόλις 6 τίτλοι από τις επιλογές μας παραμένουν Long.

Εν κατακλείδι παραμένουμε αισιόδοξοι με το πρόβλημα μας να επιμένουμε ότι είναι ο χρόνος και όχι οι τιμές. Δεν έχουμε άλλη διέξοδο μπροστά μας ενώ παράλληλα έχουμε ουσιαστικά την “χείρα βοηθείας” για να βγει η οικονομία από το τέλμα. Η ολοκλήρωση των ΑΜΚ του τραπεζικού θα είναι ένα πολύ σημαντικό και θετικό γεγονός αν ολοκληρωθεί.

Είναι στο χέρι το δικό μας πως θα μπορέσουμε να λύσουμε πιο γρήγορα τα εσωτερικά σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του κράτους αλλά να ακολουθήσουμε και μία πολιτική που θα μπορέσει με γρήγορους ρυθμούς να φέρει σε ανάπτυξη την χώρα. Η αγορά για να μπορέσει να βγει μεσοπρόθεσμα ανοδική μετά από σχεδόν δύο χρόνια πρέπει να καταφέρει να κλείσει πάνω από τα πρόσφατα υψηλά.

Greek Market WEEKLY Overview

FTASE 25

Large Cap Long term charts & Comments

Κλείσιμο στα χαμηλά εβδομάδας συνεχίζοντας την πτωτική του τάση. Το 185 και 188 είναι τα δύο πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης μας που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση. Οι 204 έχουν γίνει σημαντικότατη αντίσταση στην παρούσα που μόνο διάσπαση μπορεί να μας δώσει κίνηση προς το 212 ___________

ΓΔ

Long term charts & Comments

Ο ΓΔ συνέχιση την πτωτική του κίνηση και πλέον πλησιάζει στο πολύ σημαντικό εβδομαδιαίο επίπεδο στήριξης των 640. Μία κατοχύρωση ειδικά σε εβδομάδα μπορεί να μας δώσει κίνηση προς το 605. Οι 690 μονάδες έχουν γίνει σημαντική μας αντίσταση

* ,