Από τη Skoda στην BMW – Τώρα πλέον κυκλοφορεί με μια μεγαλοπρεπή και απαστράπτουσα… BMW

Από τη Skoda στην BMW
Είχε ξεκινήσει με ένα ταπεινό Skoda μετά τις εκλογές του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε από το 4% στο 27%. Εν συνεχεία μεταπήδησε σε ένα σεμνό Audi, το οποίο και είχε κρατήσει ως προσφάτως. Τώρα πλέον κυκλοφορεί με μια μεγαλοπρεπή και απαστράπτουσα… BMW.
  • Ο ΒΗΜΑτοδότης
O λόγος για τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι σαφές πως έχει μια προτίμηση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε ό,τι αφορά τα υπηρεσιακά του οχήματα.
Και μια και μιλάμε για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των αξιωματούχων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις μετακινήσεις τους οι οδηγοί τους περιφρονούν πλήρως τον ΚΟΚ.
Και από μονοδρόμους πάνε, και παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες και κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις και βεβαίως τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το όριο ταχύτητας δεν ισχύει για τους VIP. Αυτοί και τα συνοδευτικά τους αυτοκίνητα είναι υπεράνω των νόμων. Για λόγους ασφαλείας, μου λένε. Ασφάλεια όμως δικής τους, όχι των πολιτών!
nnn
Αρχίζει η μάχη των βουλευτικών αυτοκινήτων. Θυμάμαι πάντως ότι ζητήθηκε από τον περασμένο Γενάρη στους βουλευτές να παραδώσουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα και τα παρέδωσαν, εάν δεν κάνω λάθος, τρεις-τέσσερις. Ζητήθηκε να πουληθούν οι δύο θωρακισμένες «Μπέμπες», τα δύο δηλαδή αλεξίσφαιρα και αλεξίβομβα BMW, αξίας 750.000 ευρώ έκαστο, και όπως έμαθα πουλήθηκαν αλλά στο εξωτερικό, χωρίς να δημοσιοποιηθεί τι λεφτά έπιασαν.
Εξαγγέλθηκε, την ώρα που τα κρατικά Ταμεία ήταν άδεια, η πώληση ενός από τα τρία VIP αεροσκάφη και ουδείς ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει. Και να σκεφτείτε «σκότωσαν» την τιμή του, ζητώντας αρχικά 7 εκατ. ευρώ.
Δόθηκαν οδηγίες στους υπουργούς του για περισσότερη δουλειά και λιγότερες εμφανίσεις στα κανάλια και πρώτος απ’ όλους θυμάστε… «πειθάρχησε» ο Γιάνης Βαρουφάκης που δεν άφησε κανάλι για κανάλι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό που να μην είχε εμφανιστεί.
Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Οι ίδιες οδηγίες για περισσότερη δουλειά και λιγότερες δηλώσεις δόθηκαν και στο – δεύτερη φορά αριστερά – Υπουργικό Συμβούλιο. Αναμένεται η εφαρμογή τους.