Απόστολος Μάνθος: Φανερά προβληματισμένος για την βραχυπρόθεσμη πορεία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απόστολος Μάνθος: Φανερά προβληματισμένος για την βραχυπρόθεσμη πορεία

23.01.2016 11:12
Φανερά προβληματισμένος για την βραχυπρόθεσμη πορεία, που θα ακολουθήσει ο Γενικός Δείκτης στέκεται πέριξ των 530 μονάδων μαζεύοντας δυνάμεις για την επόμενη κίνηση, δηλώνει μία πολύ αξιόλογη τεχνική φωνή της ελληνικής αγοράς, ο Απόστολος Μάνθος. Διαγραμματικοί σταθμοί για μεν την άνοδο οι 550 με 560 μονάδες ,για δε την πτώση οι 500 με 490 μονάδες. 
Έτσι μια πιθανή προσπάθεια προσέγγισης των 550 μονάδων θα προκαλέσει μερική αλλαγή σκέψης της μέχρι τώρα καθοδικής τάσης, επαναφέροντας στο τραπέζι τη ζώνη αντίστασης των 585 με 600 μονάδων.
Στην αντίθετη περίπτωση που ο Δείκτης συνεχίσει την υπάρχουσα πορεία καθόδου, θα πρέπει να τοποθετήσουμε ως πρώτο “φράγμα” του πτωτικού κύματος την περιοχή που εκτείνεται από τις 490 έως τις 475 μονάδες.
Η “oversold” όμως κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει βασικοί ταλαντωτές ορμής, δίνει ελαφρώς πόντους προς την ανοδική αποκλιμάκωσή τους, συνάδοντας σε μια ανοδική κίνηση άμεσης ανάτασης.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιεί συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά, μέσα σε μια εντεινόμενη γωνία πτώσης της τάξεως των 73 μοιρών, ένδειξη η οποία δείχνει την ένταση της συσπείρωσης του καθοδικού ελατηρίου.
“Πιθανή απελευθέρωση της πίεσης αυτής, μπορεί να σπρώξει το δείκτη προς τη σημαντική ζώνη αντίστασης των 157 με 165 μονάδων” σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017