Απόστολος Μάνθος: Τεχνικά η διατήρηση η μη των 550 – 548 μονάδων θα καθορίσει τη μετέπειτα βραχυχρόνια τάση του ΓΔ | Mikrometoxos.gr

Απόστολος Μάνθος: Τεχνικά η διατήρηση η μη των 550 – 548 μονάδων θα καθορίσει τη μετέπειτα βραχυχρόνια τάση του ΓΔ

20.03.2016 01:03
 • -Απόστολος Μάνθος

  “Σε μια από τις πιο ιστορικές συνεδριάσεις, το Ελληνικό Χρηματιστήριο αποχαιρετά, παραδόξως, με ‘τυμπανοκρουσίες και νταούλια’, αντί απόλυτης σιωπής και περίσκεψης, τα ‘σαλόνια’ των Ανεπτυγμένων Αγορών και μετακομίζει από την ερχόμενη Δευτέρα σε εκείνα των Αναδυομένων κλείνοντας έτσι ένα κύκλο ‘υπόκωφης’ χρηματιστηριακής ευμάρειας” αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.

manthos

 •  

  Βέβαια στη σούμα των εισροών – εκροών βγαίνουμε θετικοί κατά κάμποσα εκατομμύρια δολάρια, ξεχνώντας όμως μέσα στη “θετική παραζάλη” ότι οι “επισκέπτες” αυτών των “σαλονιών” (emerging hedge funds), έχουν κατά πλειοψηφία τελείως βραχυχρόνια και “σπεκουλαδόρικη” υφή, σε σχέση με εκείνα τα τεράστια σε μέγεθος επενδυτικά χαρτοφυλάκια “υγιούς” διακράτησης των Ανεπτυγμένων Αγορών, στοιχείο, που θα κάνει ακόμα πιο “δύστροπη” και “σαθρή” την όποια επενδυτική κίνηση.

  Στο δια ταύτα τώρα της διαγραμματικής ανάλυσης, ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να έχει “φρακάρει” πέριξ των 575 μονάδων, παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια κόπωσης μετά από το πολύ γρήγορο ανηφορικό ποσοστό της τάξεως του 38% από τα χαμηλά των 420 μονάδων. Τα net inflows από το rebalancing του FTSE Europe έχουν βοηθήσει σε υπερθετικό βαθμό σε αυτό το ανοδικό τέμπο, με τα μακροοικονομικά όμως νέα να μην έχουν δώσει μέχρι τώρα τα ανάλογα “πατήματα”.

  Τεχνικά η διατήρηση η μη των 550 – 548 μονάδων θα καθορίσει τη μετέπειτα βραχυχρόνια τάση του Γενικού Δείκτη, καθώς εάν διαρραγεί καθοδικά, έχει τις δυνάμεις να τον σπρώξει προς τη στήριξη των 510 μονάδων, ενώ αντιθέτως το άτμητο των 550 – 548 μονάδων μπορεί να δώσει “λαβές” στους “Bulls” για μια “παράτολμη” κίνηση προς τις 600 μονάδες, κάτι ,που εάν δε συνοδευτεί με τα κατάλληλα καταλυτικά νέα θα καταλήξει σε βίαιη κίνηση υποχώρησης προς τις 535 μονάδες.

  Επίσης σημαντικό ρόλο στο επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, θα παίξουν και οι διαθέσεις των Ξένων Αγορών, καθώς μπαίνουν σε ένα τρίμηνο με υψηλά στατιστικά ποσοστά καθοδικής κίνησης, έχοντας ήδη τους ισχυρούς δείκτες να λαμβάνουν τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2015.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017