Απόστολος Μάνθος: Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στις “αγκάλες” των Τραπεζών | Mikrometoxos.gr

Απόστολος Μάνθος: Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στις “αγκάλες” των Τραπεζών

18.12.2015 20:08

-Απόστολος Μάνθος

“Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στις ‘αγκάλες’ των Τραπεζών, καθώς ήδη οι 3 συστημικές κατέχουν το 45,7% της βαρύτητας (ΑΛΦΑ: 21,39%, ΕΥΡΩΒ: 12,18% και ΠΕΙΡ: 12,09%) με τη τέταρτη συστημική, την Εθνική, να είναι προ των πυλών” επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

 

Με αυτά τα Τραπεζικά “καύσιμα στο ντεπόζιτο” ο Δείκτης, από τεχνικής απόψεως, έτμησε ανοδικά τη βραχυχρόνια ζώνη αντίστασης των 593 με 600 μονάδων και κινήθηκε γοργά προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 625 με 638 μονάδων.
Εδώ οι “Buyers” θα ήθελαν μια επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 625 μονάδων για να μπορέσουν να βάλουν στα πλάνα τους την επόμενη περιοχή προσέγγισης των 670 μονάδων.

 

Στην περίπτωση, όμως που ο Δείκτης “κιοτέψει” πέριξ των 625 μονάδων θα πρέπει να αναμένουμε ένα “pullback” χαμηλότερα των 600 μονάδων, προκαλώντας έτσι τη διαγραμματική εντύπωση ενός βραχυχρόνιου “Bull trap” σε όσους επενδυτές αγόρασαν άνω των 618 μονάδων.

 

Στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης το σημείο κλειδί συνέχισης της υπάρχουσας βραχυχρόνιας ανοδικής τάσης είναι οι 185 μονάδες. Πιθανή ανοδική διάρρηξη του εν λόγω επιπέδου θα δώσει ώθηση προς το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων, ενώ αντιθέτως ανοδική δυσπραγία θα δώσει λαβές στους πωλητές για άμεσες ρευστοποιήσεις σπρώχνοντας για επαναξιολόγηση προς τις 172 μονάδες.

 

“Γενικά πάντως θα προτιμούσαμε η οποιαδήποτε κίνηση προς τις 200 μονάδες να πραγματοποιηθεί με δυνατά πατήματα στηριζόμενα από υψηλό τζίρο, παρά με σαθρά μειωμένου ενδιαφέροντος, στοιχείο, που πιθανότατα να βρίσκεται σε αναζήτηση, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών έχει ήδη πραγματοποιηθεί…

 

Ενώ από την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε σε εορταστικό τέμπο με τα περισσότερα passive funds να κατεβάζουν ταχύτητα έως τις 11 Ιανουαρίου” τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017