Απόστολος Μάνθος: Καλό είναι να φιλτράρουμε την όποια ανοδική διαφυγή | Mikrometoxos.gr

Απόστολος Μάνθος: Καλό είναι να φιλτράρουμε την όποια ανοδική διαφυγή

21.05.2016 00:04
“Μετά από εννέα συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης δεν έχει βρει ακόμα το βήμα και τις απαραίτητες δυνάμεις για την υπερπήδηση του επιπέδου αντίστασης των 635 με 650 μονάδων, αποτυπώνοντας έτσι στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών μια πλάγια συσσώρευση μεταξύ των 615 με 639 μονάδων” επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.
Όπως είχαμε αναφέρει και στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση, η ανοδική διάσπαση του εν λόγω επιπέδου αντίστασης όχι μόνο θα βάλει ως αρχικό στόχο τις 680 μονάδες αλλά μπορεί να θέσει τις κατάλληλες βάσεις για μια μετέπειτα ώθηση προς τη κορυφή του περασμένου Οκτωβρίου, στις 730 μονάδες περίπου.
Επειδή όμως υπάρχει και το γνωστό ρητό των Αγορών “Buy the rumor, Sell the news” καλό είναι να φιλτράρουμε την όποια ανοδική διαφυγή ζητώντας χρονική διαγραμματική επιβεβαίωση.
Αντιθέτως, άρνηση τμήσης των 650 μονάδων και συνέχισης της υπάρχουσας ανοδικής τάσης θα ενεργοποιήσει ένα βραχυχρόνιο “κατέβασμα” πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων, προς αναζήτηση νέων δυνάμεων, είτε αυτές προέρχονται από το στρατόπεδο των “Bulls” είτε από το στρατόπεδο των “Bears”.
“Πέραν όμως της όποιας βραχυχρόνιας εξελικτικής κίνησης, την ερχόμενη εβδομάδα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των αναλυτών και για την περίοδο, που θα μεσολαβήσει μετά τη θετική αξιολόγηση κυρίως για τη συμπεριφορά των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς μια σημαντική πτώση τους (πχ το 10ετές να πέσει από το 7,56 προς τη ζώνη 5,40 με 4,30) θα προκαλέσει πιθανές νέες σημαντικές εισροές στα μετοχικά χαρτοφυλάκια” τονίζει ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017