Απ.Μάνθος:”Η μετοχική λεηλασία” στις συστημικές επηρεάζει άσχημα όλο το ταμπλό | Mikrometoxos.gr

Απ.Μάνθος:”Η μετοχική λεηλασία” στις συστημικές επηρεάζει άσχημα όλο το ταμπλό

20.11.2015 20:30

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η μετοχική ‘λεηλασία’, που έχει επέλθει στις συστημικές τράπεζες έχει προκαλέσει άσχημο ψυχολογικό αντίκτυπο σε όλο το ταμπλώ δημιουργώντας βίαιες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων” επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης παρά την ισχνή πλέον συμμετοχή των Τραπεζών, μόλις 3,73% στη βαρύτητά του, έχει γείρει καθοδικά θέλοντας να επανεκτιμήσει την περιοχή στήριξης των 660 με 650 μονάδων. Πιθανή καθοδική διάσπαση των 650 μονάδων θα δώσει χώρο πτωτικής ανάπτυξης προς το διαγραμματικό όριο των 638 μονάδων.

Αντιθέτως η σθεναρή αντίσταση στο βαθύ “κόκκινο” των Τραπεζών, πέριξ των 655 μονάδων, μπορεί να σπρώξει εκ νέου τον Δείκτη προς τη σημαντική περιοχή αντίστασης των 683 με 690 μονάδων. Ανοδικό σενάριο το οποίο κρίνεται βραχυχρόνια ως εφικτό μετά και την πιθανή έγκριση από το EuroWorking Group της εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ ευρώ και την αποδέσμευση των 10 δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Αποτέλεσμα εικόνας για αποστολος μανθος

Επίσης ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ο οποίος στην ουσία “κρατιέται” από τους τρεις τίτλους: 3E, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ καθώς ελέγχουν το 52,5% της βαρύτητας, “ασθμαίνει” γύρω από τις 200 μονάδες προσπαθώντας να ανεξαρτητοποιηθεί από το “ξεπούλημα” των Τραπεζικών μετοχών.

Οι ζώνες κλειδιά για την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία είναι για μεν τους “Buyers” οι 207 με 211 μονάδες και για δε τους “sellers” οι 190 με 185 μονάδες.

“Εδώ η οποιαδήποτε βραχυχρόνια ανοδική ανάταση θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο σκεπτικισμό, καθώς η αναμενόμενη είσοδος των νέων μετοχών των Τραπεζών, θα επιφέρει, πρόσκαιρα, έντονες καθοδικές εκπλήξεις” εκτιμά ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017