ΑΠΟ ΤΟ 1971- Την πρώτη της ναυτική βάση στο Μπαχρέιν αποκτά η Βρετανία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΑΠΟ ΤΟ 1971- Την πρώτη της ναυτική βάση στο Μπαχρέιν αποκτά η Βρετανία

01.11.2015 15:27

ΑΠΟ ΤΟ 1971

Την πρώτη της ναυτική βάση στο Μπαχρέιν αποκτά η Βρετανία

Τον θεμέλιο λίθο στην πρώτη μόνιμη βάση που θα αποκτήσει το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό στη χώρα της Μέσης Ανατολής—πρώην βρετανική αποικία—μετά τη δεκαετία του 1970 τοποθέτησαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και του Μπαχρέιν.
«Η παρουσία του Βασιλικού Ναυτικού στο Μπαχρέιν θα είναι εγγυημένη στο μέλλον, διασφαλίζοντας τη μόνιμη παρουσία της Βρετανίας ανατολικά του Σουέζ», ανέφερε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ, με τον ομόλογό του τού Μπαχρέιν Χάλεντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα στο πλευρό του, κατά τη διάρκεια μιας ειδικής τελετής.
Ο Χάμοντ, ο οποίος είχε ανακοινώσει πέρυσι τα σχέδια για την κατασκευή της πρώτης βάσης που θα τεθεί στη διάθεση του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού στον Κόλπο μετά το 1971, διευκρίνισε πως η έναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων αναμένεται το 2016.
Ο Χαλίφα ανέφερε ότι η νέα βάση του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού έχει στόχο να προασπίσει την ασφάλεια στην περιοχή και δεν στοχοθετεί κανένα κράτος συγκεκριμένα.
Στην ομιλία του πέρυσι στον Διάλογο της Μανάμας, όταν είχε ανακοινώσει το σχέδιο για την κατασκευή της βάσης, ο Χάμοντ ανέφερε πως οι νέες εγκαταστάσεις του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούν να υποδέχονται δύο νέα βρετανικά αεροπλανοφόρα και αόρατα για τα ραντάρ μαχητικά F35.
Τέσσερα ναρκαλιευτικά του ΠΝ της Βρετανίας ελλιμενίζονται σήμερα στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο λιμάνι Μίνα Σαλμάν.
Το Μπαχρέιν είχε κηρύξει την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1971.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017