Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την Εθνική Οδό – Πρωτοφανείς εικόνες!

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την Εθνική Οδό – Πρωτοφανείς εικόνες!

Η φωτογραφία με το αυτοκίνητο που έχει φρενάρει μπροστά από μικρά παιδιά στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων, κάνει το γύρο του διαδικτύου…
Αίσιο τέλος είχε η διαμαρτυρία των Σύρων προσφύγων οι οποίοι από χθες το απόγευμα είχαν κλείσει την Εθνική Οδό Λάρισας -Τρικάλων, στο ύψος του 17ου χλμ., ζητώντας να μεταφερθούν σε άλλο καταυλισμό από αυτόν του Κουτσόχερου – στον οποίο φιλοξενούνταν μέχρι χθες – λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν με τους Αφγανούς μετανάστες.

b3

Το αίτημα τους εισακούστηκε από το κεντρικό Συντονιστικό Όργανο και στις 17.00 το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε 10 λεωφορεία οι 484 Σύροι προσφυγές που διαμαρτυρόταν και πήραν το δρόμο για τον καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου. Ακολούθως συνεργία του δήμου Λαρισαίων καθάρισαν τον χώρο και η κυκλοφορία στην ΕΟ Λάρισας-Τρικάλων αποκαταστάθηκε.

b1

Χθες το απόγευμα οι πρόσφυγες αποχώρησαν από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο, (συνολικά φιλοξενούνται 1.350 πρόσφυγες και μετανάστες), διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, αλλά και συμβίωσης με τους Αφγανούς μετανάστες με τους οποίους δημιουργούνται συχνές εντάσεις.

Έκλεισαν την εθνική οδό στο 17ο χιλιόμετρο με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

b2