Απεργούν οι δημοσιογράφοι των FT – Αντιδρούν στις αλλαγές για το πρόγραμμα συνταξιοδοτήσεων του ομίλου | Mikrometoxos.gr

Απεργούν οι δημοσιογράφοι των FT – Αντιδρούν στις αλλαγές για το πρόγραμμα συνταξιοδοτήσεων του ομίλου

20.11.2015 01:33

Οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας Financial Times ψήφισαν να πραγματοποιήσουν απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο πρόγραμμα συνταξιοδοτήσεων του ομίλου οι οποίες προτείνονται από τον νέο ιδιοκτήτη του, την ιαπωνική εταιρεία Nikkei, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων.

Το συνδικάτο ανέφερε πως τα δύο τρίτα των μελών του στην οικονομική εφημερίδα ψήφισαν και το 92% αυτών υποστηρίζουν την κινητοποίηση για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που προτείνονται από την διεύθυνση της εφημερίδας και την Nikkei.

Μέλη του συνδικάτου λένε πως οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα περίπου 4 εκατ. στερλίνες που θα εξοικονομηθούν από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό για να πληρώσουν το ενοίκιο για τα γραφεία της εφημερίδας στο Σάουθγουορκ Μπριτζ του Λονδίνου, ιδιοκτήτης των οποίων εξακολουθεί να είναι η εταιρεία Pearson, στην οποία ανήκε προηγουμένως η εφημερίδα.

Οι Financial Times και ο διευθυντής τους, ο Λάιονελ Μπάρμπερ, δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για να σχολιάσουν.

Η Pearson συμφώνησε τον Ιούλιο να πουλήσει την εφημερίδα στην ιαπωνική Nikkei έναντι 1,3 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017