Απατεώνες και αριστεροί τζέντλεμεν: Βγήκαν με το «Νόμο Παρασκευόπουλου» και έκαναν 62 ληστείες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απατεώνες και αριστεροί τζέντλεμεν: Βγήκαν με το «Νόμο Παρασκευόπουλου» και έκαναν 62 ληστείες

23.05.2016 00:07

Η αποφυλάκιση χιλιάδων κρατουµένων µε τον διαβόητο νόµο Παρασκευόπουλου για την αποσυµφόρηση των φυλακών έχει ως αποτέλεσµα µέρος αυτών να επιστρέφει στη δράση, όπως αποτυπώνεται και στα επίσηµα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι αυτό που έγινε µε συµµορία Αλβανών τα µέλη της οποίας είχαν αποφυλακιστεί πριν από µερικούς µήνες. Οι συγκεκριµένοι, µόλις βγήκαν εισέβαλαν σε 62 σπίτια µε λεία 500.000 ευρώ και όταν συνελήφθησαν δεν προφυλακίστηκαν µε το αιτιολογικό ότι εµφάνιζαν µόνιµη διεύθυνση κατοικίας!

Η έκρηξη της εγκληµατικότητας οφείλεται σε µεγάλο βαθµό στις αποφυλακίσεις των ίδιων ποινικών, οι οποίοι επιστρέφουν και πάλι στην παραβατικότητα. Μια εγκληµατικότητα δηλαδή στη λογική της ανακύκλωσης, µε τους ίδιους και τους ίδιους ποινικούς και τα ίδια πεδία δράσης, αφού αποφυλακίζονται µε τις ευνοϊκές διατάξεις και όταν συλλαµβάνονται δεν προφυλακίζονται καθώς υπάρχει επιείκεια και ελαστικότητα στον τρόπο απονοµής δικαιοσύνης.

Η υπόθεση µε τη συµµορία των Αλβανών που είχαν ρηµάξει δεκάδες σπίτια τους τελευταίους µήνες στη βορειοανατολική Αττική προκάλεσε εύλογα ερωτήµατα για τον τρόπο που αντιµετωπίζει πλέον η πολιτεία τους σεσηµασµένους κακοποιούς αλλά και αγανάκτηση από µάχιµους αστυνοµικούς που μιλώντας στην εφημερίδα λένε ότι βαρέθηκαν να πιάνουν ξανά και ξανά τους ίδιους και τους ίδιους.

Το απίστευτο είναι ότι µετά από επιχείρηση της Αστυνοµίας που κράτησε περισσότερο από δύο µήνες ξανάπεσαν στα δίχτυα του νόµου, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα φορτωµένοι µε τον µισό ποινικό κώδικα, αλλά δεν προφυλακίστηκαν γιατί παρουσίασαν µόνιµη διεύθυνση κατοικίας και ο εισαγγελέας τούς έδωσε µια ακόµη ευκαιρία για να µπουν στον ίσιο δρόµο. Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 40 ετών, συνελήφθησαν στο Ψυχικό ως µέλη της σπείρας που εισέβαλλε και έκανε πλιάτσικο σε σπίτια και αναζητείται και ένας οµοεθνής συνεργός τους.

Μάλιστα οι δράστες πιάστηκαν στα πράσα το βράδυ της περασµένης Τετάρτης να εισβάλλουν από το παράθυρο σε οικία στο Ψυχικό και κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες µαζί µε έναν τουλάχιστον συνεργό τους είχαν συστήσει από τον περασµένο Οκτώβριο εγκληµατική οµάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στη βορειοανατολική Αττική.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για αντίστοιχα αδικήµατα, είχαν συλληφθεί αλλά αποφυλακίστηκαν µε τον λεγόµενο νόµο Παρασκευόπουλου για την αποσυµφόρηση των φυλακών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017