Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των μικροεπενδυτών από τις αμκ των τραπεζών!!!! | Mikrometoxos.gr

Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των μικροεπενδυτών από τις αμκ των τραπεζών!!!!

29.10.2015 16:46

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κος Αλέξανδρος Σίνος, μέλος του ΔΣ της Solidus Securities ΑΕΠΕΥ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τις επόμενες ημέρες  καθορίζεται το ύψος και  η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης την Ελληνικών Τραπεζών.
Σύμφωνα με τις περισσότερες ενδείξεις οι υφιστάμενοι  ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λόγω capital controls και θα οδηγηθούν σε μία άνευ προηγουμένου απομείωση των θέσεών τους.

Σχετική εικόνα

Με τον τρόπο αυτό οι ιδιώτες έλληνες επενδυτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα  να αγοράσουν τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν, στους ίδιους όρους και στις ίδιες τιμές, με τους διεθνείς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στα βιβλία προσφορών.
Θεωρούμε την πρακτική αυτή ως απαράδεκτη καθώς οι ιδιώτες μικροεπενδυτές στο παρελθόν στήριξαν τις τράπεζες με τις καταθέσεις τους αλλά και συμμετείχαν μαζικά στις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου.
Η πρακτική αυτή καταργεί την αρχή τις ίσης μεταχείρισης των επενδυτών και πλήττει βάναυσα τον ήδη ταλαιπωρημένο  θεσμό της χρηματιστηριακής επένδυσης.
 Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών δεν είναι σωστό να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή των ελλήνων ιδιωτών μετόχων τους.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017