Απαγόρευση short selling στο ADR της Εθνικής μόνο για 2 ημέρες – Τι συμβαίνει;

Σήμερα το ADR στην προσυνεδρίαση διαπραγματεύεται στα 0,83 δολάρια ή 0,75 ευρώ καταγράφοντας πτώση -6% με premium +6% έναντι της μετοχής της Εθνικής. Tην Παρασκευή 23/10 αποφασίστηκε απαγόρευση του short selling στο ADR της Εθνικής τράπεζας η οποία θα ισχύει μέχρι και αύριο 27/10.
Βέβαια η μικρής διάρκειας   απαγόρευση του short selling συνήθως δε γίνεται για κάποιο σοβαρό λόγο και τις περισσότερες φορές ενεργοποιείται αυτόματα μετά από έντονη μεταβλητότητα και πτώση  της μετοχής, όπως συνέβη την Παρασκευή 23/10. Αξίζει να αναφερθεί ότι το χαμηλό πραγματοποιήθηκε  στις 30/9 και ήταν 0,4351 δολάρια και το υψηλό στις 22/10 και ήταν 1 δολάριο.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ενώ το premium του ADR έναντι της μετοχής αυξάνεται “αθόρυβα” και απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να φτάσει ακόμα και το +20%,  συνήθως μειώνεται απότομα (μερικές φορές και στη διάρκεια μίας μόνο συνεδρίασης) και κλείνει έτσι εντελώς το premium που προϋπήρχε. Σήμερα το ADR στην προσυνεδρίαση διαπραγματεύεται στα 0,83 δολάρια ή 0,75 ευρώ καταγράφοντας πτώση -6% με premium +6% έναντι της μετοχής της Εθνικής.

www.bankingnews.gr

* ,