Απαγορεύεται το κάπνισμα; Όχι για Παυλόπουλο-Μπουτάρη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απαγορεύεται το κάπνισμα; Όχι για Παυλόπουλο-Μπουτάρη

29.10.2015 00:44

Η σκηνή εκτυλίχθηκε στη διάρκεια του επίσημου γεύματος προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και την αφηγείται με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο «Βηματοδότης».

Οι στρατιωτικοί με τις επίσημες στολές τους και πλάκα τα παράσημά τους τσούγκρισαν ποτήρια με τον Πρόεδρο (και με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη), απόλαυσαν το γεύμα τους και όταν το φαγητό τελείωσε συνέβη το απρόοπτο.

Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καπνίζει κάτι μικρά πουράκια και πάντοτε τα καπνίζει μετά το φαγητό. Στη Λέσχη Αξιωματικών, όμως, το κάπνισμα απαγορεύεται (εκ του νόμου, καθ’ ότι κλειστός χώρος) και ουδείς έχει τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καπνίσει.

Ελα όμως που ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης ήθελε και αυτός να καπνίσει, αλλά ούτε αυτός τολμούσε. Και ξαφνικά ανάβει τσιγάρο ο Πρόεδρος. Τον ακολουθεί σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Μπουτάρης. Οι αξιωματικοί κοιτάζονταν μεταξύ τους απορημένοι, οπότε τη λύση δίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης: «Να καπνίσουμε και εμείς για να μη φέρουμε τον Πρόεδρο σε αμηχανία. Να μη φαίνεται ότι καπνίζει μόνο αυτός» είπε εμπιστευτικά στους στρατιωτικούς.

Δεν γνωρίζω αν αυτό το εξέλαβαν οι αξιωματικοί ως στρατιωτική διαταγή, αλλά η αίθουσα έγινε αμέσως… ντουμάνι. Σαν να έριξαν στη Λέσχη… καπνογόνο!

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017