Απίστευτο! Θέλουν να χτίσουν δρόμο που να ενώνει Νέα Υόρκη- Λονδίνο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πρόκειται για ουτοπία ή… σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για το σχέδιο που παρουσίασε Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και στενός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

http://www.paraskhnio.gr/

Πρόκειται για τον πιο μακρύ και συνεχή δρόμος στον κόσμο. Θα λέγεται Trans-Eurasian Belt Development (TEPR) και τα εμπόδια που θα έχει να αντιμετωπίσει στη διάρκεια της κατασκευής θα είναι τεράστια, ειδικά στις περιοχές της ανατολικής Σιβηρίας. Το στρατηγικό κομμάτι του δρόμου θα βρίσκεται στο σημείο Bering- στη περιοχή της Αλάσκας- εκεί που οι δύο ήπειροι, Ασία και Αμερική, βρίσκονται σε απόσταση 88 χιλιομέτρων. Σε αυτό το σημείο πρόκειται να γίνει γέφυρα και υποθαλάσσιο τούνελ.
χάρτης_4
χάρτης2
Παράλληλα με  τον αυτοκινητόδρομο που θα περιλαμβάνει και μια σιδηροδρομική γραμμή για τραίνα υψηλής ταχύτητας, το σχέδιο ανάπτυξης του Γιακούνιν προβλέπει τη δημιουργία ενός πετρελαϊκού αγωγού και το χτίσιμο νέων πόλεων.
«Πρόκειται για ένα σχέδιο διακρατικό και διαπολιτισμικό», είπε  στη σύσκεψη κατά την οποία παρουσίασε το υπερφιλόδοξο όραμά του, σύμφωνα με την The Siberian Times.
Αυτή η διαδρομή επικών διαστάσεων θα ενώνει για πρώτη φορά απευθείας δύο ηπείρους και θεωρείται «η ζώνη του μέλλοντος». Εκτιμάται ότι το κόστος της θα ξεπερνάει κάθε φαντασία και μέτρο. «Θα κοστίσει πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια, αλλά τα οικονομικά οφέλη θα είναι τόσο τεράστια που θα καλύψουν πολλές φορές την επένδυση», εκτιμά ο Ρώσος ολιγάρχης Γιακούνιν.
«Χάρη σε αυτόν τον δρόμο, η Ρωσία θα γίνει το κέντρο για τη σύλληψη και την ανάπτυξη πολύ υψηλών τεχνολογιών. Αυτό το παγκόσμιο μεταφορικό δίκτυο θα της δώσει έναν κεντρικό ρόλο», εκτιμά ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν.
Ποιος είναι ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν
γιακούνιν1
Ο Γιακούνιν είναι πρόεδρος της Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Ρωσίας και θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του Προέδρου της Ρωσίας. Τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ εις απάντηση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ του έχουν απαγορεύσει την είσοδο, όλα τα υπάρχοντά του και οι λογαριασμοί του έχουν παγώσει και απαγορεύεται κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αμερική για τον ίδιο ή τις εταιρείες του.