Απίστευτο: Ανακάλυψε τυχαία μια ρωμαϊκή βίλα άνω των 1.800 ετών στον κήπο του - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απίστευτο: Ανακάλυψε τυχαία μια ρωμαϊκή βίλα άνω των 1.800 ετών στον κήπο του

17.04.2016 15:58

 

Το πολυτελές κτίσμα πιστεύεται ότι ήταν η κατοικία μιας πλούσιας και αριστοκρατικής οικογένειας

Μία άψογα διατηρημένη ρωμαϊκή βίλα ηλικίας περίπου 1.400 ετών ανακάλυψε τυχαία ένας Βρετανός από το Γουίλτσαϊρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ενώ εκτελούσε εργασίες στον κήπο του με σκοπό την ηλεκτροδότηση μιας αποθήκης που βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, ο Luke Irwin εντόπισε αρχικά ένα ψηφιδωτό, ενώ έσκαβε τον κήπο. Έκπληκτος με το εύρημά του, ο σχεδιαστής χαλιών τράβηξε μία φωτογραφία το ψηφιδωτό και την έστειλε στο Ιστορικό Μουσείο Αγγλίας και Σάλισμπερι, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Μέσα σε 24 ώρες, είχαν καταφθάσει στο σημείο αρχαιολόγοι, ώστε να εξετάσουν με τα ίδια τους τα μάτια το εύρημα.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν να κάνουν με μια σημαντική ανακάλυψη, οι ειδικοί του μουσείου ξεκίνησαν ανασκαφές και σύντομα διαπίστωσαν ότι το ψηφιδωτό ήταν ένα μόλις τμήμα του δαπέδου ενός μεγάλου ρωμαϊκού κτιρίου. Μετά από εργασίες οκτώ ημερών, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλα τμήματα της «περίτεχνης» και «άψογα διατηρημένης» βίλας, η οποία πιστεύουν ότι χτίστηκε το διάστημα 220-175 μ.Χ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα τριών ορόφων που μάλιστα περιλάμβανε πολύτιμα αντικείμενα, όπως κοσμήματα και νομίσματα, τα οποία υποδηλώνουν ότι η βίλα αποτελούσε την κατοικία μιας πλούσιας και σημαντικής οικογένειας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζούσε σε αυτήν ακόμα και ένας… αυτοκράτορας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017