Απίστευτη επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! | Mikrometoxos.gr

Απίστευτη επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

18.03.2016 05:07

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

«Η Τουρκία και το τουρκικό έθνος δεν θα δώσουν σε καμία περίπτωση βάση σε αυτούς που με κάθε ευκαιρία προβάλλουν μία μονομερή, γεμάτη εμμονές, αποκομμένη από την πραγματικότητα και εκτός δικαίου αντίληψη περί Ιστορίας». Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του Αρμένιου Προέδρου στην Αθήνα.

Στη σχετική ανακοίνωση, η οποία έχει τη μορφή «απάντησης σε ερώτηση», δίνεται απάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αρμένιου προέδρου, Σερζ Σαρκισιάν, στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι «περιλαμβάνουν βαρείς ισχυρισμούς σχετικά με την τουρκική ταυτότητα κατά τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «οι εν λόγω δηλώσεις είναι προϊόν αρρωστημένης αντίληψης η οποία δείχνει ότι οι σχέσεις και η συμπαράσταση μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας οικοδομούνται στη βάση μιας κοινής εχθρότητας και λασπολογίας εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».

Πηγή: imerisia.gr

[ Online ]

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017