ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ: ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – Στην Αθήνα σήμερα οι απεσταλμένοι των θεσμών – Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για την υποδόση

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ: ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Στην Αθήνα σήμερα οι απεσταλμένοι των θεσμών – Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για την υποδόση

Στην Αθήνα αναμένεται να επανέλθουν από σήμερα Τρίτη οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και να καθορίσουν την ατζέντα με τις προαπαιτούμενες δράσεις και τα ορόσημα που θα θεσμοθετηθούν στη συνέχεια.
Στην Αθήνα σήμερα οι απεσταλμένοι των θεσμών – Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για την υποδόση

Οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), θα παραμείνουν για διάστημα 2 ή 3 ημερών και στο διάστημα της παραμονής τους θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, ή τον Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

Κομβικό σημείο είναι και η συνεδρίαση- μέσω τηλεδιάσκεψης- του Euro Working Group αύριο Τετάρτη, το οποίο αφενός θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου και αφετέρου αναμένεται να εισηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

Κι ενώ το κουαρτέτο αναμένεται στην Αθήνα, δύο αξιωματούχοι της ευρωζώνης διαμηνύουν μέσω του Bloomberg ότι η απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ που είχε συνδεθεί με την εφαρμογή πραπαιτούμενων δράσεων, οι οποίες ψηφίστηκαν από τη Βουλή την Παρασκευή, μπορεί να ληφθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη αρκετή δουλειά για να το καταφέρει. Οι αξιωματούχοι, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πληρούνται ακόμη όλες οι προϋποθέσεις για το «ξεκλείδωμα» των χρημάτων.

Η νομοθεσία που ψηφίστηκε την Παρασκευή το βράδυ δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη δόση των 2 εκ. ευρω και η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις συζητήσεις με τους δανειστές, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Διαβάστε ακόμη:

Αγώνας δρόμου για να κλείσει η αξιολόγηση
Μετατίθεται η εκταμίευση της δόσης για την επόμενη εβδομάδα