Αντιρρήσεις Δρίτσα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Την αντίρρηση του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ ανέφερε ότι ο Πειραιάς είναι ένα λιμάνι τεράστιων δυνατοτήτων και θα έπρεπε με διαφορετικό τρόπο να οδηγηθούμε στην αξιοποίηση αυτού του τεράστιου πλούτου, όμως η πίεση των πραγμάτων οδήγησε σε επιλογές που δεν είναι δικές μας.

«Θα ήθελα μια άλλη προοπτική για το λιμάνι … δεν ήταν η προγραμματική μας επιλογή» παραδέχθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Mega, επισημαίνοντας ότι η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, και όχι επί τη βάσει ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον Πειραιά. «Ούτε από την Θάτσερ δεν πέτυχε το μοντέλο πώλησης μετοχών» πρόσθεσε.
Όπως είπε, σε αυτήν την κατεύθυνση καταλήξαμε μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού, να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί.

Επισήμανε πάντως, ότι ανεξάρτητα από τις συνολικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης, η συμφωνία για τον ΟΛΠ είναι τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και σε σχέση με αυτή που ετοίμασε το ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι βελτιωμένη και θα βελτιωθεί κι άλλο, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ανέκυψε μετά την κριτική του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο ΤΑΙΠΕΔ, και ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει το ερώτημα “με τον Σπίρτζη ή τον Πιτσιόρλα” (σ.σ. πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ)».

Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, είναι επινόηση των δανειστών, πρόσθεσε, τονίζοντας και πάλι ότι δεν είναι προσωπικό το ζήτημα.

Όπως εξήγησε, το Ταμείο λειτουργεί με κανόνες που πρέπει και η κοινωνία και η κυβέρνηση να το ελέγχει συνεχώς.

Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες και τα επεισόδια κατά την τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση να προχωρήσουν οι λιμενεργάτες στο χώρο του Ζαππείο.

Δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, οι αρχές λειτούργησαν αυτόνομα, σημείωσε και ζήτησε να αναζητηθούν ευθύνες. «Ήταν λάθος που τους εμπόδισαν» επανέλαβε.

Γεωργιάδης: Εξευτελίζεται ο Δρίτσας – Να παραιτηθεί

Την κόντρα του υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα με αφορμή την πώληση του ΟΛΠ αναδεικνύει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με αναρτήσεις του στο Twitter, στις οποίες ζητά από τον υπουργό να παραιτηθεί.

«Πέραν των πολιτικών μας διαφορών, η εικόνα του κ. Δρίτσα να αυτοεξευτελίζεται έτσι τώρα στο @megatvSK είναι λυπηρή. Η παραίτηση αξιοπρεπής!», το σχόλιο του Γεωργιάδη.

«Προσπαθεί να αποδείξει τώρα ότι όσα είπε χθες στην ίδια εκπομπή ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας, είναι λάθος! Εξευτελίζεται πλήρως.Κρίμα», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τα “παίρνει πίσω” ο Δρίτσας μετά τις αντιδράσεις

Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα, ερμηνείες και ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν είτε στο διαδίκτυο είτε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε σχόλια πολιτικών αντιπάλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας έκανε το παρακάτω σχόλιο:

” Στην τηλεοπτική συμμετοχή μου στο MEGA σήμερα το πρωί απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις προσπάθησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ειλικρίνεια να εξηγήσω την πορεία των χειρισμών της Κυβέρνησής μας αναφορικά με την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ ΟΛΠ +2,60%.

Κάθε συμμετοχή μου σε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή θεωρώ πάντα ότι με υποχρεώνει πρωτίστως να ενημερώνω υπεύθυνα όσους τις παρακολουθούν και αυτό έκανα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Οι ερμηνείες που θέλουν να με εμφανίσουν ότι κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό είναι κατασκευές εμφανούς σκοπιμότητας και εφήμερης αντοχής.

Ενημερώνω τέλος, ότι η αναγγελθείσα για την Τρίτη συνέντευξη τύπου καθόλου δεν συνδέεται με τα παραπάνω, αφού είχε προαποφασισθεί από την Παρασκευή.”