Ανοιχτά τα Τέμπη από τις 15.00 έως τις 21.00 - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ανοιχτά τα Τέμπη από τις 15.00 έως τις 21.00

08.02.2016 12:07

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τελικά κλειστά τα Τέμπη, έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Η Κοιλάδα θα ξανακλείσει και πάλι στις 9 το βράδυ για ένα 24ωρο.

Στις Μικροθήβες, οι αγρότες προχωρούν σήμερα σε εθελοντική αιμοδοσία- θέλοντας με την κίνηση τους αυτή να δείξουν την κοινωνική διάσταση του αγώνα τους που αφορά, όπως επισημαίνουν, στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

Στο μεταξύ, οι αγρότες των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών που δεν συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Νίκαια και δεν προτίθενται να μετάσχουν στην «κάθοδο» τρακτέρ και αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Η πρόταση έχει σταλεί και προς τα υπόλοιπα μπλόκα προκειμένου να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν εφόσον το επιθυμούν.

Στην ανακοίνωση-πρόταση που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά θα κοινοποιηθεί και προς τα κόμματα, σημειώνεται ότι οι «οι χιλιάδες κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας και ειδικά οι νέοι (…) αρνούνται να αποδεχθούν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα» και ζητούν την απόσυρση του.

«Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης», αναφέρουν οι αγρότες και απευθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό δηλώνουν «έτοιμοι να απαντήσουν τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017