Ανησυχίες προς το παρόν, με αρκετά έντονο το στοιχείο της νευρικότητας…

Ανησυχίες…
Προς το παρόν, με αρκετά έντονο το στοιχείο της νευρικότητας, τα επίπεδα παραμένουν ως έχουν, με τους περισσότερους τίτλους να παραμένουν σε ανοδικά βραχυπρόθεσμα momentum, και ιδιαίτερα κάποιες επιλογές να επιδεικνύουν ιδιαίτερα στιβαρή επενδυτική συμπεριφορά, με απαρχή τον ΟΤΕ και έπειτα τα ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚ κλπ.
Η θετική εικόνα των περισσοτέρων τίτλων του 25άρη σκιάζεται κάπως από την έλλειψη ρευστότητας και τους χαμηλούς τζίρους, μην παραλείποντας όμως το γεγονός ότι καθώς η κεφαλαιοποίηση έχει συρρικνωθεί, είναι φυσικό να ακολουθούν αναλογικά (ως ποσοστό) και οι ημερήσιοι όγκοι.
Βεβαίως, ο τραπεζικός κλάδος έχει εντελώς διαφορετική εικόνα, παραμένοντας ιδιαίτερα πιεσμένος, ενώ χαρακτηριστική είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι βραχυπρόθεσμοι “ξεφορτώνονται” τα χαρτιά τους, προσπαθώντας να βρουν πιο χαμηλά επίπεδα αγοράς.
Και η στάθμιση των τραπεζών ομοίως βαραίνει και τον 25αρη, ο οποίος είναι ασυσχέτιστος με την πορεία των υπολοίπων μεγάλων τίτλων, όντας πλαγιοανοδικός και χάνοντας και κάποιες βραχυπρόθεσμες στηρίξεις.
Επιμέρους, η ΜΠΕΛΑ παραμένει σε στηρίξεις, με τη ΔΕΗ να βρίσκει επίσης την περιοχή του 4.70-4.80 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο 25αρης έχει σημαντική αντίσταση το 205, ενώ πλέον το 192 είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.
Intraday position long stop 187
__________
Support: 197, 191, 189
Resist.: 205, 210, 212
Daily spot market position long s/l 179
* ,