Ανεστάλη η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ των μετοχών του κινεζικού γίγαντα Fosun | Mikrometoxos.gr

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ των μετοχών του κινεζικού γίγαντα Fosun

11.12.2015 11:18

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ των μετοχών του κινεζικού γίγαντα Fosun, μετά την ενημέρωση που υπήρξε το προηγούμενο βράδυ ότι εξαφανίστηκε ο πρόεδρός του, o πολυεκατομμυριούχος Guo Guangchang.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι αιτήθηκε από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της θυγατρικής Logo Star, μέσω της οποίας διαπραγματεύεται εκεί, από τις 9 τοπική ώρα σήμερα.

Η Fosun είναι ένας τεράστιος όμιλος που περιλαμβάνει δραστηριότητες από τις εξορύξεις, τον τουρισμό, τα φάρμακα μέχρι και το ατσάλι. Οι συνολικές μετοχές του αποτιμώνται στα 323 δισ. γουάν (50,5 δισ. δολάρια ή 46 δισ. ευρώ).

Χθες το βράδυ, το κινεζικό οικονομικό περιοδικό Caixin δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ότι ο πρόεδρος της Fosun, 48 ετών, έχει εξαφανιστεί και ότι τα στελέχη της εταιρείας δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το περιοδικό ανέφερε ότι ορισμένα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισήμαιναν ότι είδαν τον Guo στο αεροδρόμιο της Σανγκάης υπό αστυνομική συνοδεία. Η υποτιθέμενη εξαφάνιση του Guo λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που, όπως σημειώνει το περιοδικό Caixin, υπάρχουν εικασίες ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι υπό έρευνα για διαφθορά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017