Αναφορές, εκτιμήσεις, επισημάνσεις, κρίσεις, παρατηρήσεις και σχόλια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αναφορές, εκτιμήσεις, επισημάνσεις, κρίσεις, παρατηρήσεις και σχόλια

01.05.2016 03:08

ΟΤΕ:

Στα 33 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 19% σε ετήσια βάση, θα είναι τα καθαρά κέρδη του οργανισμού το α’ τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Alpha Finance σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ” και τιμή-στόχο στα 10 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει τις ανθεκτικές επιδόσεις του ΟΤΕ παρά την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, με τις λειτουργικές τάσεις στην Ελλάδα να παραμένουν σταθερές. Προβλέπει ότι τα EBITDA του οργανισμού θα εμφανίσουν κάμψη 3,2%.

Εκτιμά επίσης ότι ο ΟΤΕ θα εμφανίσει μικρή άνοδο 2% των πωλήσεων στην εγχώρια σταθερή τηλεφωνία. Ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 4 Μαϊου, πριν το κλείσιμο της αγοράς.

ΟΤΕ(Ι): Πτώση της τάξεως του 20% θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη του το  α΄ τρίμηνο του 2016, διαμορφούμενα στα 33 εκατ. προβλέπει η Eurobank Equities σε έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 10,2000 ευρώ για την μετοχή του Οργανισμού και την σύσταση ΑΓΟΡΑ.

Tα EBITDA του Οργανισμού προβλέπεται να ανέλθουν στα 311 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή διαπραγματεύεται με discount στους περισσότερους δείκτες συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά telecoms, δεδομένο που καθιστά τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής ελκυστικά στους μακροχρόνιους επενδυτές.

OTE-ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Η μετοχή του με 14 θετικές συστάσεις και μία αρνητική, είναι κορυφαία επιλογή από το ελληνικό χρηματιστήριο για το β’ εξάμηνο του 2016. Η μέση τιμή-στόχος τοποθετείται στα 10,30 ευρώ ανά μετοχή, με upside potential της τάξεως του 20% και με δείκτες αποτίμησης χαμηλότερους από τον δείκτη Euro Stoxx Telecommunications 35% σε όρους EV/EBITDA (Πηγή: Εuro2day.gr).

USD:

Μια τεράστια συναλλαγματική «βουτιά» πραγματοποίησε η ισοτιμία του αμερικανικού έναντι του ιαπωνικού νομίσματος την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, με το δολάριο ΗΠΑ να εξασθενεί μέχρι τα 107,916 γιέν.

Το ιαπωνικό νόμισμα κέρδισε περισσότερο από 3% της αξίας του μέσα σε λίγες ώρες, μετά την απόφαση της κεντρικής Τραπέζης της Ιαπωνίας (BoJ) να αφήσει πρακτικά αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική…

Κόντρα στις ευρέως αναμενόμενες προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και για νέα μείωση στα παρεμβατικά επιτόκια του γιέν σε αρνητικό πεδίο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Για όσους ασχολούνται με τα στατιστικά, η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, διέκοψε το ανοδικό σερί των προηγούμενων δύο εβδομάδων, αφαιρώντας από τον Γενικό Δείκτη 3,68% και από τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών 12,25%.

Ο Απρίλιος αποδείχθηκε ο δεύτερος συνεχόμενος ανοδικός μήνας, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει μηνιαία κέρδη 1,13% και τον Τραπεζικό κέρδη 1,86%.

Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 7,56% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 22,79%.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ:

Απρόσμενη πτώση κατέγραψε τον Απρίλιο ο αριθμός των ανέργων στην Γερμανία, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. 

Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 16.000 άτομα στα 2,706 εκατ. άτομα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα παραμείνει αμετάβλητος. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 6,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

ΤΙΤΚ:

Μόλις οι αναλυτές της ΒΝP μείωσαν την τιμή στόχου της μετοχής από τα ευρώ στα 17,0000 ευρώ από τα 21,0000 ευρώ προηγουμένως,ως είθισται,την επομένη κιόλας πήραν την απάντηση τους…(Έχει συμβεί κατ’επανάληψη αυτό το φαινόμενο…Σαν κάποιος να…τσαντίζεται μόλις υποβαθμίζεται κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο η μτχ). ‘Εκτοτε η μτχ κλείνει πάντα θετικά και βρέθηκε τώρα στα 19,90 ευρώ μόλις 10 σεντς από τα υψηλά της για το 2016… Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές της Pantelakis επιλέγουν τον ΤΙΤΚ στις ΤΟΡ επιλογές τους από τα Blue Chips με τιμή στόχο τα 24,7000 ευρώ. 

ΕΧΑΕ:

Οι αναλυτές της ενεργητικής Eurobank Equities σε έκθεση στην οποία διατηρούν την σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ ενίσχυσαν στα 4,7000 ευρώ από 4,5000 ευρώ προηγουμένως την τιμή-στόχο για τη μετοχή. H Eurobank Eq. αναφέρει ότι η αποτίμηση της εισηγμένης είναι δίκαιη στα τρέχοντα επίπεδα και πως η εταιρία αποτελεί μια καλή επενδυτική περίπτωση. Για τo 2016 οι αναλυτές της Ε.ΕQUIT. εκτιμούν πως τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα ανέλθουν στα 9,3 εκατ. και τα έσοδα στα 33,9 εκατ. ευρώ.

PROFILE -επανάληψη

Στο ταμπλό… 0,4150 ευρώ και για να βρεθεί στην Book value πρέπει να προσθέσουμε ένα ολόκληρο ευρώ (1,4100 η λογιστική αξία της μετοχής δηλ.). Σε εντελώς “ξεφτυλισμένη” τιμή, γεγονός που δεν περιποιεί τιμή σε διοίκηση και μεγαλομέτοχο… Να δούμε πότε θα σοβαρευτούν και στο ταμπλό…
Τα ταμεία της εταιρείας είναι γεμάτα, άνετα μπορεί να ανατρέψει την απαράδεκτη εικόνα της στο ταμπλό…
Η Profile είχε πωλήσεις 9,4 εκατ. EBITDA 2,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 964 χιλ. ευρώ από 889 χιλ. ευρώ. Καθαρή θέση 16,7 εκατ. συνολικές υποχρεώσεις 13,2 εκατ. και ταμειακά διαθέσιμα 6,5 εκατ. ευρώ. Ανύπαρκτος ο δανεισμός… Αποτίμηση 4,9 εκατ. ευρώ, ήτοι p/e 5,1x.

FOLLI FOLLIE GROUP

ΦΦΓΚΡΠ: Ισχυρό το τέταρτο τρίμηνο του 2015 αναφέρει η NBG Securities που διατηρεί την σύσταση outperform και την τιμή στόχο στα 26,00 ευρώ. Η τιμή στόχος αντικατοπτρίζει το discount του -40% που διαπραγματεύεται σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία των οικονομιών της Ελλάδος και της Κίνας.

Η «χρυσή εποχή» των αποδόσεων των μετοχών τέλειωσε…


Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έρευνα του McKinsey Global Institute (MGI), η οποία εκτιμά ότι υπάρχουν δύο σενάρια για την πορεία των αποδόσεων για τα επόμενα 20 χρόνια στις ΗΠΑ και τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.


Το πρώτο θεωρεί ότι το σημερινό περιβάλλον βραδείας ανάπτυξης θα παραμείνει, ενώ το δεύτερο θέλει ταχύτερη ανάπτυξη, καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται.


Το συμπέρασμα που καταλήγει είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψουν οι αποδόσεις σε αυτό που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 30 χρόνια.

Για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές, η διαφορά ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον στις ετήσιες αποδόσεις μπορεί να κυμαίνεται από 1,5 ποσοστιαίες μονάδες σε 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Το χάσμα για τις τοποθετήσεις σταθερού εισοδήματος θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, μεταξύ 3 και 5 ποσοστιαίων μονάδων για τις περισσότερες χώρες, αναφέρεται στην έκθεση.

“Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι ακόμη και αν υπάρχει υψηλότερη αύξηση του ΑΕΠ, διαπιστώνουμε ότι η απόδοση στα ίδια κεφάλαια και ομόλογα για τα επόμενα 20 χρόνια, θα εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη”, αναφέρει η Susan Lund, συνεργάτης στο Ινστιτούτο και μία από τους συντάκτες της έκθεσης.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εξοικονομούν περισσότερα, να συνταξιοδοτούνται αργότερα, ή να ζουν λιγότερο άνετα κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης τους, στοιχεία που θα μπορούσαν περαιτέρω επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη.

Μια φαινομενικά μικρή διαφορά στους αριθμούς μπορεί πραγματικά να έχει αρκετά τρομακτικά αποτελέσματα.

Για να μπορέσουν οι επενδυτές να το αντιληφθούν αυτό, αρκεί να εξετάσουν τον αντίκτυπο σε ένα 30ετές ομόλογο, από το οποίο θα μπορούσαν να αναμένουν να λάβουν 4,5% πραγματική απόδοση…

Ενώ από ένα σύνθετο χαρτοφυλάκιο μετοχών και τίτλων σταθερού εισοδήματος, συνεπές με την ανάπτυξη, οι αποδόσεις έχουν ξεπεράσει το 6,5% κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Για να αντισταθμιστεί αυτό (χωρίς μεταβολή του προσδόκιμου ζωής), το άτομο θα πρέπει να εργαστεί για επτά χρόνια περισσότερο.

Αν αποδόσεις ήταν ακόμα χαμηλότερες, στο 3,5% σε πραγματικούς όρους, σύμφωνα με την αργή ανάπτυξη σεναρίου, το άτομο αυτό θα πρέπει να εργαστεί επιπλέον εννέα χρόνια.

MIKROS

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017