Ανασχηματισμό βγάζει από το συρτάρι ο Τσίπρας - Για ποιους κλείνει ο κύκλος - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ανασχηματισμό βγάζει από το συρτάρι ο Τσίπρας – Για ποιους κλείνει ο κύκλος

16.12.2015 16:00
Ο ανασχηματισμός  της κυβέρνησης φαίνεται ότι αποτελεί μια από τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με στόχο η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος να αποτελέσει απάντηση στην έντονη κριτική που έχουν δεχθεί πρόσωπα κλειδιά και προβεβλμένοι υπουργοί που έχουν συνδέσει το όνομα και το έργο τους με επώδυνα μέτρα. 
Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Τρύφων Αλεξιάδης και Δημήτρης Μάρδας αναμένουν να κλείσει ο κύκλος των σκληρών μέτρων με την υποψία ότι θα κλείσει και ο δικός τους κύκλος στην κυβέρνηση.
Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας το είπε καθαρά στις προγραμματικές δηλώσεις: κάθε έξι μήνες όλοι θα κρίνονται.  
Αν, λοιπόν, ο πρωθυπουργός καταφέρει να ολοκληρώσει το πακέτο των επώδυνων αλλαγών σε κόκκινα δάνεια, ασφαλιστικό, φορολογικό και αγρότες είναι προφανές ότι θα θελήσει να φρεσκάρει την εικόνα της κυβέρνησής του.
Και να βγάλει μπροστά πρόσωπα που δε θα θυμίζουν στους πολίτες τα μπρος πίσω και τις ανακολουθίες του προεκλογικού ΣΥΡΙΖΑ και των πρώτων μετεκλογικών κυβερνήσεών του.
Όλα τα πρόσωπα όμως δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και απαιτούνται διαφορετικοί χειρισμοί.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, έχει θέσει ο ίδιος και η ομάδα των 53συγκεκριμένα όρια στην παρουσία του στην κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, μάλλον δε θα στεναχωρηθεί και ιδιαίτερα όταν θα έρθει η ώρα να παραδώσει το υπουργείο της πλατείας Συντάγματος. Είτε μετακινηθεί αλλού, είτε περάσει στα βουλευτικά έδρανα. 
Πιθανότατα σε άλλο πόστο θα μετακινηθεί ο Γιώργος Σταθάκης ενώ μάλλον τον δρόμο της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα θα δουν ο Τρύφων Αλεξιάδης και ο Δημήτρης Μάρδας.
Η τύχη του πρώτου θα κριθεί από την τύχη των δημοσίων εσόδων στο κλείσιμο του έτους ενώ για τη θέση του τελευταίου προαλείφεται ο Γιώργος Τσίπρας, νυν ειδικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. 
Παίζει και η αλλαγή «παρτενέρ»… 
Οι αλλαγές στην κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσουν και την αφορμή για να ξεκινήσει η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μέγαρο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να δώσει εικόνα συναλλαγής, αλλά αν βρει στελέχη πρόθυμα να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός δε θα διστάσει να τους δώσει την ευκαιρία να δοκιμαστούν και στο κυβερνητικό σχήμα. 
Στο παρασκήνιο έχουν γίνει αρκετές επαφές με πρόσωπα που ανήκουν στην περιφέρεια του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και της ΔΗΜΑΡ. Εκτός κι αν ο ανασχηματισμός σημάνει και το τέλος της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, οπότε και θα ανοίξει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας με κάποιο άλλο κόμμα ή και κόμματα της αντιπολίτευσης.  

usay.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017