Ανασχηματισμός με απομάκρυνση πρωτοκλασάτων

Γράφει και σβήνει ονόματα ο πρωθυπουργός με σκοπό η νέα χρονιά να βρει την κυβέρνηση με όσον το δυνατόν γίνεται «ρετουσαρισμένο» σχήμα.

http://www.paraskhnio.gr/anasximatismos-me-apomakrynsi-proto/ 

Όπως όλα δείχνουν κάποιοι υπουργοί θα «κοιμηθούν» στην καρέκλα του υπουργού και θα ξυπνήσουν με την… αυγή του 2016 χωρίς ή στην καλύτερη περίπτωση σε άλλο υπουργείο.

Δύο εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Σταθάκης και Αλέκος Φλαμπουράρης λόγω των θεμάτων με τα ανακριβή «πόθεν έσχες», σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό, σε περίπτωση που υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχει ξεσηκωθεί σάλος για τους υπουργούς Σία Αναγνωστοπούλου (σ.σ λόγω διορισμών συγγενών), Νίκο Φίλη (δηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων), Αριστείδη Μπαλτά (Μάρμαρα του Παρθενώνα), που ο πρωθυπουργός έχει λάβει σοβαρά υπόψιν του και ίσως αποτυπωθεί και στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Σε επίπεδο, επίσης πρωτοκλασάτων στελεχών όμως ακούγεται και το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη, για τον οποίο έχουν βγει εσωκομματικά μαχαίρια και ακούγονται κατηγορίες ότι … λάμπει δια της απουσίας του, αποφεύγοντας να προχωρήσει ζητήματα όπως η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αφήνοντας άλλους να φέρουν το βάρος δύσκολων επιλογών.