Αναλυτές προειδοποιούν ότι το ράλι στην τιμή του χρυσού είναι καταδικασμένο να αποτύχει | Mikrometoxos.gr

Αναλυτές προειδοποιούν ότι το ράλι στην τιμή του χρυσού είναι καταδικασμένο να αποτύχει

13.10.2015 16:15
Έδαφος φαίνεται να κερδίζει η τιμή του χρυσού, η οποία έχει καταγράψει κέρδη άνω του 5% σε ένα μήνα, μετά τα χαμηλά πέντε ετών που κατέγραψε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, αναλυτές προειδοποιούν ότι το ράλι στην τιμή του είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Σύμφωνα με τον Boris Schlossberg, διευθύνοντα σύμβουλο της BK Asset Management, τα κέρδη στον χρυσό οφείλονται κυρίως στην προσπάθεια των επενδυτών να καλύψουν τις short θέσεις τους, καθώς η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, μεταφέρει για αργότερα μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Από τη στιγμή που η FED αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια, η… λάμψη του χρυσού θα λάβει τέλος, σημειώνει. «Είχε απλώς μια φυσική ανοδική αντίδραση εξαιτίας αυτού του γεγονότος», ανέφερε ο Schlossberg στο CNBC, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που αυξηθούν τα επιτόκια, νομίζω ότι ο χρυσός θα αρχίσει αμέσως να υποχωρεί».
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017