Αμφίρροπες οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αμφίρροπες οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

22.05.2016 19:34

Εξαιρετικά αμφίρροπες είναι οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία, καθώς στον β΄γύρο που διεξάγεται σήμερα οι προβλέψεις δείχνουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δυο υποψηφίων, του ακροδεξιού Νόρμπερτ Χόφερ και του πρώην επικεφαλής των πρασίνων Αλεξάντερ βαν ντερ Μπελεν.

Η πρόβλεψη του ινστιτούτου SORA για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ORF δείχνει πως ο Χόφερ προηγείται με 50,1%, ενώ ο αντίπαλός του συγκεντρώνει το 49,9%, ενώ λίγο αργότερα η πρόβλεψη “γύρισε” φέρνοντας μπροστά τον Μπελεν με 50,1%.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Εξάλλου, η συμμετοχή στον σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών φαίνεται πως ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Νωρίτερα, προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα της περιοχής τους για να ψηφίσουν, οι δυο υποψήφιοι, ο Νόρμπερτ Χόφερ, του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, των Πράσινων,εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ο καθένας για τον εαυτό του.

«Είμαι ακόμη σχετικά ήρεμος», αλλά η νευρικότητα θα μπορούσε να αυξηθεί στην πορεία της ημέρας, δήλωσε ο 45χρονος Νόρμπερτ Χόφερ κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό κέντρο της γενέτειρας του, Πίνκαφελντ, του κρατιδίου Μπούργκενλαντ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι μία «φοβερά έντονη ημέρα» και το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, πάντως ο ίδιος υπολογίζει με μία νίκη του και ευελπιστεί πως θα υπερψηφιστεί από ένα 52% των Αυστριακών.

Ψηφίζοντας στο εκλογικό κέντρο της περιοχής του, στο έκτο διαμέρισμα της Βιέννης, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι μπορεί να κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σημειώνοντας πως λόγω των επιστολικών ψήφων είναι δυνατόν το τελικό αποτέλεσμα να υπάρξει μόνον τη Δευτέρα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017