Αμηχανία και πτώση στο ΧΑ -0,25% στις 583 μον. – Eurogroup 13-16/5 – Η αξιολόγηση θα κλείσει

Με αμηχανία αλλά και ψυχραιμία αντιδρά σήμερα 28 Απριλίου το ελληνικό χρηματιστήριο στην ασάφεια για τον χρόνο υλοποίησης του Eurogroup που εκτιμάται μεταξύ 13 και 16 Μαΐου καθώς και λόγω του γεγονότος ότι η επόμενη συνεδρίαση της αγοράς είναι προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου λόγω των αργιών του Πάσχα και της πρωτομαγιάς. 

____________
Πάντως όσο η αγορά κρατάει τις 580 μονάδες αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ψύχραιμα….το φιάσκο των διαπραγματεύσεων. Στις τράπεζες μετά την ισχυρή πτώση χθες αντιδρούν άτονα ενώ στον FTSE 25 επικρατούν ήπιες μεικτές τάσεις.

____________
Η αξιολόγηση θα κλείσει αλλά θα είναι μια απόφαση πολιτικού χαρακτήρα, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει με την αξία της να πετύχει τους στόχους και το κυριότερο δεν θα καταφέρει να τους εφαρμόσει. Η φοροκαταιγίδα θα προκαλέσει σοκ στην ήδη άρρωστη οικονομία και με μαθηματική ακρίβεια ο λογαριασμός θα διαπιστωθεί ότι δεν βγαίνει και ως εκ τούτου ο αυτόματος μηχανισμός, τα προληπτικά μέτρα θα ενεργοποιηθούν.

_____________
Η αξιολόγηση δεν θα επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα παραμείνει δέσμια μιας παθογενούς κατάστασης. Η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τα μέτρα από την Βουλή αλλά η πολιτική φθορά θα είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μαθηματική ακρίβεια οδεύει προς το πολιτικό της τέλος.

_____________
Το ελληνικό χρηματιστήριο παρακολουθεί στενότατα τις εξελίξεις σήμερα κινείται άτονα με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 583 μονάδες με  πτώση -0,25% έχοντας  υψηλό στις 586,34 μονάδες και χαμηλό στις 582,32 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια, με τα 16,5 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 6 εκατ. τεμάχια στα warrants.
______________
Ουδέτερη πλέον η βραχυπρόθεσμη τάση όλων των δεικτών – Η διακράτηση της ζώνης των 580 μονάδων αποτρέπει επιδείνωση της τεχνικής εικόνας στο ΧΑ
______________

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι μέρες αργίας που θα ακολουθήσουν δεν επιτρέπουν επενδυτικό ρίσκο ειδικά μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις…Ωστόσο, η παραμονή του Γενικού Δείκτη κοντά στην περιοχή των 580 μονάδων διατηρεί την “επενδυτική ψυχραιμία” καθώς αποτρέπει συνέχεια της πτωτικής κίνησης…

_______________

Στάση αναμονής στις τράπεζες – Πτώση στην Alpha bank

Στάση αναμονής σημειώνεται στις τραπεζικές μετοχές μετά την χθεσινή πτώση.
Μόνο αξιοσημείωτο η πτώση της Alpha bank, οι επενδυτές αναμένουν ειδήσεις και γεγονότα ώστε να καθορίσουν την επενδυτική τους στάση.
Η Εθνική διαπραγματεύεται σήμερα στα 0,2710 ευρώ με πτώση -0,78% με όγκο 9,8 εκατ τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,47 δισ.
Η Alpha Βank βρίσκεται στα 1,97 ευρώ με πτώση -2,5% με όγκο 3 εκατ τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,01 δισεκ. ευρώ.
Η Πειραιώς βρίσκεται στα 0,2510 ευρώ με πτώση -1,4% με όγκο 3,8 εκατ και η κεφαλαιοποίηση 2,19 δισ ευρώ.
Η Eurobank βρίσκεται στα 0,7510 ευρώ με άνοδο +0,41% με όγκο  2,8 εκατ μετοχές και κεφαλαιοποίηση 1,64 δισ. ευρώ.
______________
Ήπια ανοδικά οι μετοχές του FTSE 25 – Πτωτικά η Coca Cola

Η αγορά είναι παγιδευμένη στην αξιολόγηση και στο Eurogroup που θα την επικυρώσει. Μέχρι να αποσαφηνιστεί το τοπίο οι επενδυτές θα προβαίνουν σε πολύ μετρημένες κινήσεις…
Η Coca Cola HBC  βρίσκεται στα 17,8 ευρώ με πτώση -1,82%  με την κεφαλαιοποίηση στα 6,55 δισ. ευρώ.
Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στα 8,37 ευρώ με άνοδο +0,4% και αποτίμηση 4,09 δισ. ευρώ, όντας στη 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων πίσω από την Coca Cola HBC…
Η ΔΕΗ βρίσκεται  στα 3,94 ευρώ με πτώση -1,64% και κεφαλαιοποίηση 682 εκατ. ευρώ
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στα 6,5 ευρώ με άνοδο +0,11% έχοντας κεφαλαιοποίηση στα 2,07 δισ. ευρώ

BANKINGNEWS.GR

* ,