Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη

Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπόυργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα που βρέθηκε το προσφυγικό σε κεντρικό θέμα συζήτησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου σημείωσε πως «Οι πρόσφυγες βλέπουν μία Ευρώπη σε νευρική κρίση, που κλείνει σύνορα, μία μισαλλόδοξη ρητορεία από ακροδεξιές δυνάμεις».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αναγκαία τη συσπείρωση των «προοδευτικών δυνάμεων», ενώ υπογράμμισε ότι ο λόγος που η ακροδεξιά ρητορεία βρίσκει έδαφος είναι οι πολιτικές λιτότητας. «Χρειάζεται η Ευρώπη να αλλάξει πορεία και να αλλάξουν οι συσχετισμοί», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τριπλή κρίση σε οικονομία, προσφυγικό, ασφάλεια και στάθηκε στις ανθρωπιστικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φρόντισε να μην αφήσει να περάσει ακόμα μια κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση και τόνισε ότι η σήμερα υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά.