Αλ.Τσίπρας: ‘Ανω των 10 δισ. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία ως τα τέλη του έτους | Mikrometoxos.gr

Αλ.Τσίπρας: ‘Ανω των 10 δισ. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία ως τα τέλη του έτους

13.05.2016 11:52

Την πεποίθηση πως «ποσό που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ θα πέσει στην πραγματική οικονομία ως τα τέλη του έτους», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Μαζί με τις δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία ως τα τέλη του έτους», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Πέμπτης, από το βήμα εκδήλωσης του ΣΕΤΕ.

«Το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία θα εφαρμοστεί από το 2018» ανακοίνωσε, επίσης, ο πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος έτσι σε σχετικό αίτημα των ξενοδόχων.
«Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας», τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης και το θέμα του χρέους. Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την απασχόληση σε τουλάχιστον 200 κατηγορίες επαγγελμάτων. Η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας είναι οι δύο πυλώνες για τον τουρισμό, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και όπως εξήγησε, θέλει να στείλει ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Για τον πυλώνα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις μας υπερβαίνουν, καθώς ζούμε στην ομορφότερη αλλά ταραγμένη γειτονιά του κόσμου, σε μια Ευρώπη που βιώνει κρίση ασφάλειας.

Ωστόσο η Ελλάδα, σημείωσε, αποτελεί σημείο αναφοράς, ως φάρος σταθερότητας και ασφάλειας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017